Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тенисистката Диа Евтимова преодоля квалификациите в Истанбул

Националната състезателка на България за "Фед Къп" преодоля квалификациите на турнира по тенис в турския град Истанбул с награден фонд 25 хиляди долара. В решаващия мач за влизане в основната схема 22-годишната Евтимова разби Александра Йосифоска (Македония) с 6:1, 6:2. Така българката си осигури 1 точка за класацията на УТА и 294 долара, а в първия кръг ще срещне поставената под номер 6 Бояна Йовановски (Сърбия).

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Габриела (вляво) и Стефани Стоеви

Европейски финал за Габриела и Стефани Стоеви

Габриела и Стефани Стоеви се класираха с лекота за финала на двойки на европейското първенство по бадминтон в Саарбрюкен, Германия. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. На полуфинала трикратните европейски шампионки..

публикувано на 14.04.24 в 12:03
Нургюл Салимова

Пето реми за Нургюл Салимова на Турнира на претендентките

В партия, продължила пет часа и половина, Нургюл Салимова завърши реми с белите фигури срещу украинката Анна Музичук на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. Българката водеше играта през цялото време, но не успя да се..

публикувано на 14.04.24 в 10:07
Боряна Калейн

Българските гимнастички със злато, сребро и бронз на домашната Световна купа

С пълен комплект медали се окичиха българските състезателки в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София. В индивидуалната надпревара Боряна Калейн изигра отлично съчетанията си с бухалки и лента и спечели титлата. Стилияна..

публикувано на 14.04.24 в 09:14