Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Димитър Йосифов подари новия си албум на Силви Вартан, двамата певци се срещнаха отново след 45 години

Българският майстор на италианския шлагер Димитър Йосифов подари новия си албум на примата на френската естрада Силви Вартан. Родената в село Искрец изпълнителка на оригиналната версия на хита "Тази вечер аз съм хубава" с интерес прие диска "Volare - Димитър Йосифов пее Доменико Модуньо". Албумът събира най-хубавите песни на именития италиански музикант, изпълнени от българския му колега, и през лятото беше издаден в Италия, а отскоро е и на родния музикален пазар, припомнят от пиар екипа на Йосифов. Димитър Йосифов и Силви Вартан се срещнаха отново след 45 години. "През есента на 1963 г. участвахме на студентски фестивал в Лил заедно с оркестър "Балкантон" и певицата Росица Николова - първата съпруга на Милчо Левиев, - разказва Йосифов. - Люба, която беше танцьорка в нашия ансамбъл и съпруга на Деян Тимнев - дългогодишен тонрежисьор в студиото на "Балкантон" и тромбонист в оркестъра, беше приятелка със Силви Вартан от детските им години. Люба не я пуснаха да пътува с нас, тъй като баща й беше в Белене. Тя изпрати по мен подарък за Силви - кукла с българска носия в оригинално пирографирана кутия, много добре направена. По това време Силви снимаше с Джони Холидей филма "Търсете идола", който сега показват и на "Киномания". Аз я чаках при родителите й, които бяха много любезни. Тя се прибра доста късно, но успяхме да се видим и да й предам подаръка лично," спомня си музикантът.

Още от категорията

България става за първи път домакин на ЕXIT

Музикалният фестивал Е XIT в Сърбия е едно от най-мащабните и посещавани музикални събития в Европа. След година прекъсване, заради световната пандемия от COVID-19, през юли фестивалът се завърна в Сърбия с 20 сцени и 200 000 посетители от цяла Европа..

публикувано на 25.07.21 в 10:25

Популярните български изпълнители Миро и Нина Николина в интересна колаборация

Песента е от „Мироглед“ – новия албум на Миро, който се появи през март и обединява 13 нови заглавия. В „Дъвки“ Миро напуска характерния си мелодичен стил. В аранжимента са включени тембри, които напомнят колоритните банди „за сватби и погребения“,..

публикувано на 23.07.21 в 11:45

„Тук до мен“ – новият албум на младата поп певица Нели Петкова

„Тук до мен“ е баладата, дала заглавие на новия албум на Нели Петкова. Песента разказва за любовта, която ти дава сили да изтриеш миналите болки и да продължиш напред, любовта, която прави всеки ден по-красив. Музиката е на Спас Лазаров, Деян Асенов..

публикувано на 22.07.21 в 11:35