Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Димитър Йосифов подари новия си албум на Силви Вартан, двамата певци се срещнаха отново след 45 години

Българският майстор на италианския шлагер Димитър Йосифов подари новия си албум на примата на френската естрада Силви Вартан. Родената в село Искрец изпълнителка на оригиналната версия на хита "Тази вечер аз съм хубава" с интерес прие диска "Volare - Димитър Йосифов пее Доменико Модуньо". Албумът събира най-хубавите песни на именития италиански музикант, изпълнени от българския му колега, и през лятото беше издаден в Италия, а отскоро е и на родния музикален пазар, припомнят от пиар екипа на Йосифов. Димитър Йосифов и Силви Вартан се срещнаха отново след 45 години. "През есента на 1963 г. участвахме на студентски фестивал в Лил заедно с оркестър "Балкантон" и певицата Росица Николова - първата съпруга на Милчо Левиев, - разказва Йосифов. - Люба, която беше танцьорка в нашия ансамбъл и съпруга на Деян Тимнев - дългогодишен тонрежисьор в студиото на "Балкантон" и тромбонист в оркестъра, беше приятелка със Силви Вартан от детските им години. Люба не я пуснаха да пътува с нас, тъй като баща й беше в Белене. Тя изпрати по мен подарък за Силви - кукла с българска носия в оригинално пирографирана кутия, много добре направена. По това време Силви снимаше с Джони Холидей филма "Търсете идола", който сега показват и на "Киномания". Аз я чаках при родителите й, които бяха много любезни. Тя се прибра доста късно, но успяхме да се видим и да й предам подаръка лично," спомня си музикантът.

Още от категорията

Европейската джаз мрежа избра София за домакин на годишната си среща

Най-големите джаз фестивали на Европа избират София за провеждането на професионална среща за джаз на Стария континент. Европейската джаз конференция за пръв път ще се проведе от 22 до 25 септември в Софи я, като това е първото по рода си събитие в..

публикувано на 22.09.22 в 07:20
Група „Трендафилка“ от Ню Орлиънс

Български песни и ритми от Ню Орлиънс

Ню Орлиънс е известен със своята пъстра мултикултурна общност, традиционната си кухня и най-вече с невероятното си музикално наследство. В световната столица на джаза почти всеки свири на някакъв инструмент, но не непременно джаз. „ Тук хората са..

публикувано на 21.09.22 в 13:49
Снимка: Facebook/arrowmusicofficial2020

New York – мечтата на трио Arrow

Arrow е трио, в което участват съвсем млади музиканти, възпитаници на Националното музикално училище ˮЛюбомир Пипков“. Валерия Василенко – вокалистка в групата, е пианистка, дъщеря на известни педагози и изпълнители, която все пак избра поп и джаз..

публикувано на 20.09.22 в 10:47