Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-силната ни бадминтонистка Петя Неделчева стартира с победа в Парижките суперсерии

Първата ни ракета Петя Неделчева победи германката Никол Гретер с 2:0 (21:14, 21:15) гейма за 36 минути в среща от първия кръг на турнира от Суперсериите по бадминтон във френската столица Париж с награден фонд 200 000 долара. Във втория кръг съперничка на Неделчева ще бъде поставената под номер 1 китайка Лин Ван. Стилиян Макарски и Диана Димова отпаднаха в квалификациите на сингъл след като записаха поражения в първия кръг. На смесени двойки в първия кръг днес те срещат Курниаван Тенг/Зевадиа Бернадет (Индонезия). На двойки жени Неделчева и Анастасия Руских (Русия) излизат днес срещу Сандра Маринело и Бригит Оверзиер (Германия).

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стилияна Николова

Златна Стилияна Николова на Гран при в Марбея

Стилияна Николова спечели златния медал в многобоя на турнира по художествена гимнастика от веригата Гран При в испанския град Марбея. Второто място извоюва Тахмина Икромова от Узбекистан, а третото – световната шампионка Даря Варфоломеев от Германия...

публикувано на 10.03.24 в 09:42
Валентина Георгиева

Гимнастичката Валентина Георгиева спечели квота за олимпиадата в Париж

Най-добрата българска гимнастичка Валентина Георгиева спечели златния медал на финала на прескок на Световната купа в Баку. Завоюваното отличие й осигури квота за олимпийските игри в Париж, но все още се чака официалното потвърждение от Международната..

публикувано на 09.03.24 в 14:27
Виктория Томова

Виктория Томова победи бивша шампионка от Австралия оупън

Виктория Томова извоюва престижна победа на тенис турнира от сериите WТА 1000 в Индиън Уелс. В първия кръг тя се наложи с 6:4, 7:6 (5) над състезаващата се за САЩ рускиня София Кенин, която е шампионка на Откритото първенство на Австралия през 2020..

публикувано на 09.03.24 в 10:47