Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жени Захариева, Ваня Миланова и Боби Йоцов са сред солистите на Софийската филхармония в концертите от новия абонаментен цикъл

Пианистката Жени Захариева, цигуларката Ваня Миланова, кларинетистът Боби Йоцов са сред солистите на Софийската филхармония в концертите от новия абонаментен цикъл "В", който се очаква да излезе през ноември. С оркестъра ще свирят също пианистите Борис Коновалов от Канада, Божидар Ноев, Сребра Гелева, младата цигуларка Кристина Хинова. Почитателите на симфоничното изкуство ще имат възможност да чуят крупни кантатно-ораториални произведения, съобщиха от състава. Публиката ще има удоволствието да се срещне с изкуството на главния диригент Алексей Корниенко. Ще звучат "Немски реквием" от Йоханес Брaмс под диригентството на световноизвестния Урош Лайовиц, "Кармина Бурана" от Карл Орф под палката на Мартин Пантелеев, "Фантазия за пиано, хор и оркестър" от Лудвиг ван Бетовен под диригентството на Владимир Гяуров. На диригентския пулт ще бъдат още Мишел Дени от Франция, постоянният гост-диригент Найден Тодоров, Ангел Станков и Цанко Делибозов.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Как мразя"– нова песен от проекта "Пеещи артисти"

Най-новата, 36-та поред песен от проекта "П еещи артисти " на продуцента Игор Марковски е със заглавие "Как мразя". Певицата Мариана Попова е сред плеядата популярни лица от българския артистичен свят, които изпълняват написани специално за тях..

публикувано на 09.04.24 в 10:15
Кристофър Галовски, Емил Димитров – син и адвокат Христина Георгиева на заседание по делото.

Съдът защити авторското право върху песента "Моя страна, моя България"

Окръжният съд в Плевен реши, че е е нарушено авторското право на Емил Димитров - син, заради неразрешено използване и преработка на песента "Моя страна, моя България". Изпълнението в нарушение на Законаза за авторските и сродните права бе публично..

публикувано на 08.04.24 в 13:04
Сияна Буркхард

Талантливо българче прославя страната ни на международни клавирни конкурси

Българче на 9 години от Монтана прослави страната ни на клавирен конкурс в Сингапур. Сред участниците в него е имало пианисти от Тайланд, Хонконг, Малайзия, Гърция, Япония, Китай, Индонезия и Индия. По думите на преподавателката на момичето Нина..

публикувано на 07.04.24 в 10:35