Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жени Захариева, Ваня Миланова и Боби Йоцов са сред солистите на Софийската филхармония в концертите от новия абонаментен цикъл

Пианистката Жени Захариева, цигуларката Ваня Миланова, кларинетистът Боби Йоцов са сред солистите на Софийската филхармония в концертите от новия абонаментен цикъл "В", който се очаква да излезе през ноември. С оркестъра ще свирят също пианистите Борис Коновалов от Канада, Божидар Ноев, Сребра Гелева, младата цигуларка Кристина Хинова. Почитателите на симфоничното изкуство ще имат възможност да чуят крупни кантатно-ораториални произведения, съобщиха от състава. Публиката ще има удоволствието да се срещне с изкуството на главния диригент Алексей Корниенко. Ще звучат "Немски реквием" от Йоханес Брaмс под диригентството на световноизвестния Урош Лайовиц, "Кармина Бурана" от Карл Орф под палката на Мартин Пантелеев, "Фантазия за пиано, хор и оркестър" от Лудвиг ван Бетовен под диригентството на Владимир Гяуров. На диригентския пулт ще бъдат още Мишел Дени от Франция, постоянният гост-диригент Найден Тодоров, Ангел Станков и Цанко Делибозов.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски

"От тук до вечността" с Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски

"От тук до вечността" ще ни преведат певицата Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски – пианист, композитор и аранжор. Това ще се случи с помощта на Биг Бенда на БНР с диригент Антони Дончев в концерт на 21 март, от 19 ч. в Първо студио на..

публикувано на 20.03.24 в 11:05
Снимка: Генерално консулство на България в Ню Йорк

Фани Менделсон и Клара Шуман на "Българските концертни вечери в Ню Йорк"

Концерт от инициативата "Български концертни вечери в Ню Йорк" ще се състои тази вечер от 18.30 ч. в Генералното консулство на страната ни в Ню Йорк. В рамките на събитието ще се изявят Стани Димитрова - цигулка, Чие-фан Иу - виола, Адриан Дауров..

публикувано на 19.03.24 в 15:06

Соня Йончева – българският оперен глас от световните сцени

Често пъти, когато говорим за България се прокрадва разделителната линия между "преди" и "сега"- в политически, обществен и исторически план. Но нещо, в което страната ни безспорно присъства без разделение и периоди е световната история на оперното..

публикувано на 18.03.24 в 10:05