Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Министър Свилен Нейков откри реновираната спортна зала на стадион "Академик"

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков откри реновираната зала на спортен комплекс “Академик”. Той преряза лентата заедно с шефа на съоръжението Стоян Ташев.
Снимка: БГНЕС
Министърът на физическото възпитание и спорта доцент Свилен Нейков откри официално реновираната спортна зала на стадион "Академик". На церемонията присъстваха още шефът на спортния комплекс Стоян Ташев и изпълнителният директор на Академика 2000 Петя Божикова. Съоръжението отговаря на съвременните изисквания на спорта. То ще се използва както от студентите, така и от спортните клубове в свободните от графика часове. "Реконструкцията на залата е изцяло заслуга на управителя на спортния комплекс Стоян Ташев. За модернизацията са вложени държавни средства и пари от собствените приходи на комплекса. Остава само да бъдат сменени кошовете за баскетбол", заяви министър Нейков. В края на месеца - 26-и октомври от 18.00 часа, ще бъдат наградени десетте най-добри спортисти-студенти за 2009-а година.

Още от категорията

Григор Димитров

Димитров продължава, а Томова отпадна в Australian Open

Григор Димитров успя за 11-ти път в своята кариера да премине първия кръг на Australian Open с победа над чешкият кфалификант Иржи Лехечка с 3 на 1 сета - 6:4, 4:6, 6:3, 7:5. Първата българска ракета срещна сериозен отпор от 142-ия в световната..

публикувано на 18.01.22 в 09:25
Любомир Калчев и  Евгения Раданова

Млада надежда в шорттрека прославя България на редица първенства

Любомир Калчев спечели сребърно и бронзово отличие от Европейската купа по шорттрек в Унгария. Негов треньор е двукратната олимпийска вицешампионка Евгения Раданова. Младежът открива олимпийският спорт случайно, когато е едва във втори клас и..

публикувано на 16.01.22 в 14:10
Снегът блокира 190 спортисти и треньори на базата в Белмекен

Военна техника ще деблокира спортната база в Белмекен

Спортният министър Радостин Василев е поискал от министъра на отбраната ген. Стефан Янев военна техника, с която спешно да се изпрати до високопланинската спортна база Белмекен, допълнителен електрогенератор. От 11 януари, заради прекъснато от..

публикувано на 15.01.22 в 16:48
Подкасти от БНР