Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем медала за България от Световното първенство по таекуондо в Русия

Седем медала - два златни, два сребърни и три бронзови спечелиха представителите на България от световното първенство по таекуондо ITF, което се проведе в руския град Санкт Петербург. Николай Кехайов стана световен шампион на спаринг в категория плюс 85 кг. Със злато е и Амалия Колева в категория до 57 кг спаринг. Отличието на Кехайов е първо златно изобщо за България в мъжкото таекуондо. Това са първи световни титли за България от 1994 година, каза председателят на Българската федерация по таекуондо Марио Богданов. Българският национален отбор спечели два сребърни медала на спаринг - Недялка Бачева (до 51 кг) и Любина Спасова (до 75 кг), а бронзови медалисти са Лидия Дукова (плюс 75 кг) спаринг, Дюк Нуамеруе (специална техника) и специална техника отборно за жени. Общо по медали в света сме на четвърто място, след Република Корея, Русия и Чехия. В Санкт Петербург участваха над 800 състезатели от 81 държави. Заради икономическата криза националният отбор на България не е имал възможността дори да се събере на тренировъчен лагер преди световния шампионат.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Елитът на световната художествена гимнастика се събира на Световната купа в София

София отново се превръща в столица на световната художествена гимнастика, в която елитът на този спорт ще нарисува голямата картина от предусещания, емоции и въжделения броени месеци преди олимпийските игри в Париж. От 12 до 14 април в зала..

публикувано на 11.04.24 в 11:25

Втора загуба за Нургюл Салимова на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова загуби от Александра Горячкина на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. Партията беше първата класическа между двете от финала за Световната купа през август м.г., който заемащата трето място в световната..

публикувано на 11.04.24 в 10:30

Салимова постигна реми срещу лидерката в Турнира на претендентките

Нургюл Салимова постигна реми с бившата световна шампионка Тан Чжони от Китай в петия кръг от Турнира на претендентките в Торонто. С черните фигури 20-годишната българка изигра много спокойно партията си срещу водачката във временното..

публикувано на 10.04.24 в 12:35