Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов се срещна с генералния секретар на FIFPro Тео ван Сегелен

Разговорът се проведе в присъствието на изпълнителния директор на БФС Борислав Попов, президента на ПФЛ Валентин Михов, както и президента на Националния футболен синдикат Дончо Донев и генералния секретар на организацията Петър Бойчев. "Аз пътувам много и познавам отлично проблемите на професионалния футбол навсякъде по света. Вие сте единствената страна в Източна Европа, в която всички страни - футболният съюз, лигата и синдикатът, сядат на една и съща маса и обсъждат какво може да се направи в името на футбола. Приемете моите поздравления за това", сподели в началото на разговора Тео ван Сегелен, който е бивш президент на холандската футболна федерация. Ван Сегелен подчерта, че добрите отношения между федерация, лига и синдикат са перфектната основа за надграждане, но е необходимо и държавата да поеме своята отговорност. "На срещата си с министъра на спорта се опитах деликатно да обясня, че няма как да очаквате чудеса във футбола, ако не сте се погрижили да осигурите на децата условия, където да тренират и да се развиват. Клубовете, разбира се, имат задължението да подготвят младите, но държавата е тази, която трябва да осигури условията за подготовка - стадиони, бази и всички удобства", категоричен бе Ван Сегелен. Той изтъкна, че като пълноправен член на Европейския съюз България е длъжна да стимулира образованието на децата, което включва и спорта. "Това е приоритет за Европейската комисия, с която FIFPro работи в тясно сътрудничество", заяви генералният секретар на организацията. Ван Сегелен препоръча приемането на пакет от управленски мерки във футбола, които биха могли да издърпат българския футбол от кризата. "Не всичко е пари, важно е всеки - най-вече държавата, да поеме своята отговорност", анализира специалистът. На Българския футболен съюз генералният секретар на FIFPro препоръча да внесе подобрения в системата за лицензиране на професионалните футболни клубове, най-вече по отношение на контрола. "Една дребна корекция като проверка на лиценза не само в началото на сезона, но и след края на първия полусезон би донесла много позитиви", прогнозира той.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Sport PR Events Managment

Плувният маратонец Петър Стойчев прекоси Гибралтарския проток

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven без неопрен. Стойчев измина разстоянието от 16,4 км. между скалите от европейския бряг в испанския град Тарифа до африканския бряг в Мароко за 3 ч. и 46..

публикувано на 16.04.24 в 13:45
Стилияна Николова

Стилияна Николова завоюва два златни и един сребърен медал на финалите в София

Пет медала е равносметката от днешния последен ден на Световната купа по художествена гимнастика в София. Втората в многобоя Стилияна Николова спечели златните медали на топка и лента и сребърния на обръч. Шампионката Боряна Калейн пък стана..

публикувано на 14.04.24 в 17:15
Габриела (вляво) и Стефани Стоеви

Европейски финал за Габриела и Стефани Стоеви

Габриела и Стефани Стоеви се класираха с лекота за финала на двойки на европейското първенство по бадминтон в Саарбрюкен, Германия. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. На полуфинала трикратните европейски шампионки..

публикувано на 14.04.24 в 12:03