Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов се срещна с генералния секретар на FIFPro Тео ван Сегелен

Разговорът се проведе в присъствието на изпълнителния директор на БФС Борислав Попов, президента на ПФЛ Валентин Михов, както и президента на Националния футболен синдикат Дончо Донев и генералния секретар на организацията Петър Бойчев. "Аз пътувам много и познавам отлично проблемите на професионалния футбол навсякъде по света. Вие сте единствената страна в Източна Европа, в която всички страни - футболният съюз, лигата и синдикатът, сядат на една и съща маса и обсъждат какво може да се направи в името на футбола. Приемете моите поздравления за това", сподели в началото на разговора Тео ван Сегелен, който е бивш президент на холандската футболна федерация. Ван Сегелен подчерта, че добрите отношения между федерация, лига и синдикат са перфектната основа за надграждане, но е необходимо и държавата да поеме своята отговорност. "На срещата си с министъра на спорта се опитах деликатно да обясня, че няма как да очаквате чудеса във футбола, ако не сте се погрижили да осигурите на децата условия, където да тренират и да се развиват. Клубовете, разбира се, имат задължението да подготвят младите, но държавата е тази, която трябва да осигури условията за подготовка - стадиони, бази и всички удобства", категоричен бе Ван Сегелен. Той изтъкна, че като пълноправен член на Европейския съюз България е длъжна да стимулира образованието на децата, което включва и спорта. "Това е приоритет за Европейската комисия, с която FIFPro работи в тясно сътрудничество", заяви генералният секретар на организацията. Ван Сегелен препоръча приемането на пакет от управленски мерки във футбола, които биха могли да издърпат българския футбол от кризата. "Не всичко е пари, важно е всеки - най-вече държавата, да поеме своята отговорност", анализира специалистът. На Българския футболен съюз генералният секретар на FIFPro препоръча да внесе подобрения в системата за лицензиране на професионалните футболни клубове, най-вече по отношение на контрола. "Една дребна корекция като проверка на лиценза не само в началото на сезона, но и след края на първия полусезон би донесла много позитиви", прогнозира той.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Григор Димитров

Григор Димитров на полуфинал в Марсилия

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе полуфинал на турнира в Марсилия с награден фонд от 724 хил. евро, след като надигра французина Артур Риндеркнеш с 6:3, 7:6. За място на финала той ще спори с осемнайсетия в световната ранглиста..

публикувано на 10.02.24 в 09:39
Национален отбор на България

Футболните национали изтеглиха добър жребий в турнира Лига на Нациите

След изтегления жребий в Париж българският национален отбор по футбол влезе в група С-3 на турнира на УЕФА Лига на Нациите. В нея са още отборите на Люксембург, Северна Ирландия и Беларус. Българите успяха да избегнат съперници като Швеция и Румъния..

публикувано на 09.02.24 в 08:17
Тина Мазе

Тина Мазе идва в Банско за Световната купа в алпийските ски при мъжете

Двукратната олимпийска шампионка в алпийските ски Тина Мазе ще е сред ВИП-гостите на  Световната купа за мъже в Банско на 10 и 11 февруари.  Словенката е четвъртата голяма звезда след Алберто Томба, Марк Жирардели и Тед Лигети, която ще посети зимния..

публикувано на 04.02.24 в 11:05