Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимир Стоилов остава, Иван Колев си тръгва

Селекционерът на националния отбор по футбол Станимир Стоилов остава на поста си и за европейските квалификации, реши единодушно Изпълкомът на БФС на днешното си заседание. Членовете на Изпълкома са се обединили около становището, че не е моментът за треньорска рокада и са гласували пълно доверие на Стоилов. По-различна е съдбата на треньора на младежкия национален отбор Иван Колев, чийто договор изтича и няма да бъде подновен. Ръководството на БФС не е доволно от резултатите на младежите и ще търси друг вариант за селекционер. Постът е бил предложен на Павел Дочев, но той е отказал. "Не сме поставяли конкретна оценка на работата на Станимир Стоилов, но щом му се дава шанс да продължи, значи, оценката не е отрицателна", каза президентът на БФС Борислав Михайлов. В отчета на селекционера като причина за неуспешната квалификационна кампания е изтъкната липсата на някои основни футболисти поради контузии и наказания. Стоилов е отбелязал като плюс в работата си и значително по-нападателната игра на националния отбор в последните мачове. "В последните два домакински мача вкарахме 10 гола, което не се е случвало от много години", каза още Борислав Михайлов. "Не сме обсъждали вариант да сменим Стоилов с чужденец, защото това не е гаранция за успехи. В Грузия дават повече от 1 милион евро за заплата на чуждестранен специалист и пак не се получават нещата", коментира Борислав Михайлов.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Sport PR Events Managment

Плувният маратонец Петър Стойчев прекоси Гибралтарския проток

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven без неопрен. Стойчев измина разстоянието от 16,4 км. между скалите от европейския бряг в испанския град Тарифа до африканския бряг в Мароко за 3 ч. и 46..

публикувано на 16.04.24 в 13:45
Стилияна Николова

Стилияна Николова завоюва два златни и един сребърен медал на финалите в София

Пет медала е равносметката от днешния последен ден на Световната купа по художествена гимнастика в София. Втората в многобоя Стилияна Николова спечели златните медали на топка и лента и сребърния на обръч. Шампионката Боряна Калейн пък стана..

публикувано на 14.04.24 в 17:15
Габриела (вляво) и Стефани Стоеви

Европейски финал за Габриела и Стефани Стоеви

Габриела и Стефани Стоеви се класираха с лекота за финала на двойки на европейското първенство по бадминтон в Саарбрюкен, Германия. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. На полуфинала трикратните европейски шампионки..

публикувано на 14.04.24 в 12:03