Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимир Стоилов остава, Иван Колев си тръгва

Селекционерът на националния отбор по футбол Станимир Стоилов остава на поста си и за европейските квалификации, реши единодушно Изпълкомът на БФС на днешното си заседание. Членовете на Изпълкома са се обединили около становището, че не е моментът за треньорска рокада и са гласували пълно доверие на Стоилов. По-различна е съдбата на треньора на младежкия национален отбор Иван Колев, чийто договор изтича и няма да бъде подновен. Ръководството на БФС не е доволно от резултатите на младежите и ще търси друг вариант за селекционер. Постът е бил предложен на Павел Дочев, но той е отказал. "Не сме поставяли конкретна оценка на работата на Станимир Стоилов, но щом му се дава шанс да продължи, значи, оценката не е отрицателна", каза президентът на БФС Борислав Михайлов. В отчета на селекционера като причина за неуспешната квалификационна кампания е изтъкната липсата на някои основни футболисти поради контузии и наказания. Стоилов е отбелязал като плюс в работата си и значително по-нападателната игра на националния отбор в последните мачове. "В последните два домакински мача вкарахме 10 гола, което не се е случвало от много години", каза още Борислав Михайлов. "Не сме обсъждали вариант да сменим Стоилов с чужденец, защото това не е гаранция за успехи. В Грузия дават повече от 1 милион евро за заплата на чуждестранен специалист и пак не се получават нещата", коментира Борислав Михайлов.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Елвира Краснобаева

Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната купа в Баку

Седмица след изключително успешната за българските гимнастички Световна купа в София, на която те спечелиха пълен комплект медали в многобоя, на състезанието от същия ранг в Баку нашите момичета завършиха с един сребърен медал. С тилияна Николова..

публикувано на 21.04.24 в 09:07

Звезди в спорта и граждани карат колело за по-чиста и красива столица

Десетки популярни личности в българския спорт ще поведат колоната на велошествието “София кара колело за по-чист въздух”. Всички те ще отправят послание за по-чист въздух и още по-красива и зелена българска столица. Стартът ще бъде даден днес в..

публикувано на 21.04.24 в 07:00
Илиана Раева

Български гимнастички няма да участват на състезания в Баку

България няма да участва повече на състезания по художествена гимнастика в Баку, обяви президентът на българската федерация по този спорт Илиана Раева.   Реакцията й идва след незаслужено ниската оценка (35.750), дадена снощи на българския ансамбъл..

публикувано на 20.04.24 в 12:03