Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерският съвет утвърди Националната стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта в Република България 2010-2020 година

Министерският съвет утвърди Националната стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта в Република България 2010-2020 г. , съобщиха от правителствената информационна служба. Като главна цел и основни задачи на стратегията са посочени подобряването на здравето и физическата годност на населението, както и издигането на спортния престиж на нацията на световно равнище чрез създаване на условия за системни физически занимания. В документа са заложени и принципите, които определят главната цел на стратегията. Това са физическо възпитание и спорт за всички чрез изграждане на функционално годна материална база и активна пропагандна дейност сред населението; физическо възпитание и спорт за лица с трайни увреждания и в неравностойно положение чрез създаване на подходящи условия за приобщаването им към активен двигателен режим; физическо възпитание и спорт за учещите се чрез актуализиране на учебните програми и др. За усъвършенстването и изявата на спортните таланти в страната е необходимо възстановяването в кратки срокове на националната система за олимпийска подготовка. За тази цел според документа е необходимо държавата да насочи усилията си в две основни направления - развитие на детско-юношеския спорт и на спорта за високи постижения.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кимия Ализаде

Олимпийската медалистка в таекуондото Кимия Ализаде ще се състезава за България

Световната звезда в таекуондото Кимия Ализаде – обявена за една от стоте най-влиятелни личности, според BBC, получи български паспорт и ще може да представлява страната ни на олимпиадата в Париж. Така България за първи път ще има участник в..

публикувано на 13.04.24 в 14:06
Сестри Стоеви

Стефани и Габриела Стоеви на полуфинал на европейското по бадминтон

Сестрите Стефани и Габриела Стоеви се класираха за полуфиналите на двойки жени на Европейското първенство по бадминтон в германския град Саарбрюкен. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. Трикратните европейски шампионки..

публикувано на 13.04.24 в 11:02
Стилияна Николова

Николова и Калейн водят във временното класиране на Световната купа в София

Стилияна Николова поведе в класирането на Световната купа по художествена гимнастика в София, а Боряна Калейн е втора. Италианката София Рафаели засега заема третото място. След изиграването на съчетанията с обръч и топка двете българки си..

публикувано на 13.04.24 в 09:06