Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световните и европейски шампиони и медалисти ще си получат премиите до Нова година, увери министър Нейков

Премиите, които са заслужили през тази година българските състезатели, спечелили титли и медали на европейски и световни първенства, ще бъдат изплатени до Нова година при всички случаи. Това заяви пред журналисти министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, който е днес в Благоевград за участие в научна конференция, за среща с представители на Областния съвет по наркотични вещества и с ръководствата на спортните клубове в града. Заедно с него бе и заместник-министърът Лазар Каменов. "Знаете, че в момента имаме известни финансови затруднения по отношение на всички действия, които предприемаме, като се опитваме да компенсираме разликите в бюджета, но всичко до Нова година ще бъде изплатено", каза той. "Като министър наистина идвам в Благоевград и областта за първи път и се надявам много да се запознаем със състоянието на спортните обекти, базите и проблемите в тази сфера, за да можем в бъдеще да ги решаваме заедно, посочи Свилен Нейков. За мен е важно да се запознаем и с проблемите, които имат децата, свързани с разпространението и със зависимостите от наркотични вещества." В отговор на въпрос, свързан с приоритетите в утвърдената вчера от правителството национална стратегия за развитие на спорта, министър Нейков каза, че за кратък срок е изградена позицията на България за следващите десет години. Основните приоритети са грижата към децата, развитието на техните здравословни функции, на масовия спорт, и не на последно място е другата част от задачата на министерството - развитието на елитния спорт, посочи той. На въпрос за бъдещето на Националната спортна база "Цар Самуил" в Петрич Свилен Нейков обясни, че има смяна на собствениците. В момента новите наематели изготвят финансов план и се опитват да представят най-добрия начин за стопанисване на обекта - предложение, с което министерството на физическото възпитание спорта да се съгласи, обясни спортният министър.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стилияна Николова

Стилияна Николова завоюва два златни и един сребърен медал на финалите в София

Пет медала е равносметката от днешния последен ден на Световната купа по художествена гимнастика в София. Втората в многобоя Стилияна Николова спечели златните медали на топка и лента и сребърния на обръч. Шампионката Боряна Калейн пък стана..

публикувано на 14.04.24 в 17:15
Габриела (вляво) и Стефани Стоеви

Европейски финал за Габриела и Стефани Стоеви

Габриела и Стефани Стоеви се класираха с лекота за финала на двойки на европейското първенство по бадминтон в Саарбрюкен, Германия. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. На полуфинала трикратните европейски шампионки..

публикувано на 14.04.24 в 12:03
Нургюл Салимова

Пето реми за Нургюл Салимова на Турнира на претендентките

В партия, продължила пет часа и половина, Нургюл Салимова завърши реми с белите фигури срещу украинката Анна Музичук на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. Българката водеше играта през цялото време, но не успя да се..

публикувано на 14.04.24 в 10:07