Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Базел отнови победи ЦСКА

ЦСКА загуби отново в рамките на две седмици от швейцарския Базел и на практика загуби и шансове за продължаване на участието си в новосъздадения турнир Лига Европа. На стадион "Санкт Якоб" пред около 17 000 зрители ЦСКА започна офанзивно мача - с трима нападатели, и в първите минути опасните моменти бяха пред вратата на Масимо Коломба. На няколко пъти българските футболисти бяха близко до гола, изпълниха и три ъглови удари, но един нещастен рикушет в 35-та минута промени изхода на мача: от около 35 метра Маркос Гелаберт стреля, топката се отклони от гърба на Бенямин Хугел, промени траекторията си и направи безпомощен Здравко Чавдаров. Малко по-късно - в 41-та минута, след сблъсък между Александър Бранеков и Александър Фрай в наказателното поле на ЦСКА главният съдия Олег Орехов прецени, че има нарушение на Бранеков и отсъди дузпа. Голмайсторът на швейцарците Александър Фрай бе точен от бялата точка - 2:0 за Базел. В 50-та минута Самюел Инком удари в лицето Уго Баес - парагвайският защитник, който тази вечер дебютира с фланелката на ЦСКА, но главният съдия не видя ситуацията и не бе показан картон. Най-чистото положение за ЦСКА бе в 55-та минута, но Маркиньос с глава не успя да изпрати топката от непосредствена близост в мрежата на Масимо Коломба, който успя да отрази удара на бразилеца. В 61-та минута Маркиньос изпълни поредния корнер, топката попадна в капитана Тодор Янчев и той с отличен удар от воле изпрати топката в мрежата на Масимо Коломба - 1:2. Но надеждите за някакъв обрат от страна на българския отбор приключиха в 67-та минута: груба грешка на централния защитник Павел Виданов позволи на Александър Фрай да излезе сам срещу Здравко Чавдаров и швейцарският нападател не сгреши - 3:1 за Базел. ЦСКА имаше няколко добри възможности за намаляване на резултата, но удар на Руи Мигел в 81-та минута доведе до рикушет и корнер, а малко по-късно Маркиньос пропусна нов шанс. В 87-та минута Маркиньос при поредната си атака получи контузия на коляното на десния крак и напусна терена, а ЦСКА доигра мача в намален състав. И още един факт - на трибуните на стадион "Санкт Якоб" имаше и около хиляда привърженици на ЦСКА, които подкрепяха своите любимци до последния съдийски сигнал.

Среща от 4-тия кръг на група "Е" на турнира по футбол Лига Европа:
Базел /Швейцария/ - ЦСКА /България/ - 3:1
Стадион: Санкт Якоб
Зрители: 17 000
Главен съдия: Олег Орехов /Украйна/
Голмайстори: 1:0 Маркос Гелаберт 35, 2:0 Александър Фрай 41 от дузпа, 1:2 Тодор Янчев 61, 3:1 Александър Фрай 67
жълти картони:
ЦСКА: Костадин Стоянов, Викторс Морозс
Състави:
Базел: Коломба, Инкуум, Кабрал, Атан, Сафари /Шакири 78/, Чипърфийлд, Гелаберт, Хугел, Щокер /Перович 89/, Фрай, Алмерарес
ЦСКА: Здравко Чавдаров,Павел Виданов, Костадин Стоянов, Уго Баес, Александър Бранеков, Тодор Янчев, Викторс Морозс /Николай Манчев 28/, Маркиньос, Иван Стоянов, Спас Делев /Мишел Платини - 56/, Владимир Манчев /Руи Мигел 70/


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Елитът на световната художествена гимнастика се събира на Световната купа в София

София отново се превръща в столица на световната художествена гимнастика, в която елитът на този спорт ще нарисува голямата картина от предусещания, емоции и въжделения броени месеци преди олимпийските игри в Париж. От 12 до 14 април в зала..

публикувано на 11.04.24 в 11:25

Втора загуба за Нургюл Салимова на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова загуби от Александра Горячкина на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. Партията беше първата класическа между двете от финала за Световната купа през август м.г., който заемащата трето място в световната..

публикувано на 11.04.24 в 10:30

Салимова постигна реми срещу лидерката в Турнира на претендентките

Нургюл Салимова постигна реми с бившата световна шампионка Тан Чжони от Китай в петия кръг от Турнира на претендентките в Торонто. С черните фигури 20-годишната българка изигра много спокойно партията си срещу водачката във временното..

публикувано на 10.04.24 в 12:35