Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортна панорама

Александър Фрай от отбора на "Базел" отбелязва от дузпа второто попадение във вратата на ЦСКА. "Армейците" претърпяха поредна загуба в Лига Европа като гости с 1:3.
Снимка: БГНЕС
“Левски” и ЦСКА записаха поредни загуби в груповата фаза на Лига Европа. След доста проблеми, свързани с дисциплината на футболистите, отборът на ЦСКА започна доста надъхано мача си като гост на швейцарския “Базел”, но постепенно домакините се окопитиха и без особено напрежение постигнаха победа с 3:1. Доста по-инфарктно протече мачът в София между “Левски” и австрийския “Ред Бул” (Залцбург). Българският шампион до последно се опитваше най-сетне да запише успех в групата си, но за съжаление в последната минута на даденото от съдията продължение допусна нелеп гол след колективна грешка на цялата защита и вратаря. Така футболистите на “Левски” не съумяха да спечелят дори точка. Крайният резултат от срещата “Левски” – “Ред Бул” е 0:1.

Все по-интригуващ става развоят на родното ни футболно първенство.
След ХІІ кръг начело на таблицата с еднакви точки – 28, са ЦСКА и “Литекс”, след като “армейците” спечелиха столичното дерби срещу “Славия” с 2:0, а пък тимът от Ловеч надигра досегашния лидер в класирането “Черноморец” с 2:1 на неговия стадион в Бургас. Така “моряците” бяха изпреварени от своите конкуренти с 2 точки. Въпреки загубата си като гост на “Черно море” (Варна) с 2:4, отборът на “Локомотив” (София) запази четвъртата си позиция с 21 точка, но следващите го “Берое” и “Левски” вече изостават само съответно на 1 и на 2 точки.

Воденият от Радостин Стойчев отбор на "Трентино Бетклик" (Тренто, Италия) спечели световната клубна титла по волейбол, след като на финала срази Скра (Белчатув, Полша) с 3:0 гейма (26:24, 25:18, 25:19) за 1:18 часа игра. Матей Казийски игра като титуляр за "Трентино" и постигна 16 точки, докато младият му съотборник Цветан Соколов влезе като резерва. В спор за третото място Зенит (Казан, Русия) победи Пайкан (Техеран) с 3:0 гейма (25:13, 25:18, 25:16).

Най-добрият български гимнастик Йордан Йовчев бе избран в Изпълнителния комитет на Европейския съюз по гимнастика на 23-ия конгрес на централата, който се проведе в Тел Авив. В ръководните структури на европейската гимнастика намериха място още двама български представителя. Мария Петрова бе преизбрана в техническия комитет по художествена гимнастика, а Мариела Стойчева попълни състава на техническия комитет по скокове на батут.
За нов президент на Европейския съюз по гимнастика бе избран французинът Жорж Гюлзек, който надделя над досегашния шеф Димитриос Димитропулос от Гърция с 24:22 гласа.
По публикацията работи: Вилхелм Балтаджиян


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обсъждат кандидатурата на България за домакин на Зимна младежка олимпиада

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри. За успешната й кандидатура са необходими последователни и обединени усилия на изпълнителната власт, на спортните..

публикувано на 23.04.24 в 11:42
Българският ансамбъл жени

Три медала за гимнастичките ни на финалите на Световната купа в Баку

Българските състезателки завоюваха общо три медала на финалите на Световната купа по художествена гимнастика в Баку. Вчера Елвира Краснобаева спечели още един – сребърен, в многобоя. Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната..

публикувано на 21.04.24 в 16:47
Нургюл Салимова

Реми за Нургюл Салимова в предпоследния кръг на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова завърши реми с рускинята Катерина Лагно в предпоследния кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто.  В тринайсетата си партия българката с белите фигури успя да се измъкне от много трудна позиция и..

публикувано на 21.04.24 в 10:40