Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Началото на нов период обяви Станимир Стоилов

С оглед на провалената контрола срещу Боливия, проверката срещу Шахтьор (Донецк) е едно добро решение като име и авторитет на съперника. С този мач започваме един нов период, а в следващите девет месеца ще имаме само още два мача преди да започнем квалификациите за Евро 2012, каза днес на Летище София националният селекционер Станимир Стоилов. Както е известно, националният ни отбор си намери носителя на купата на УЕФА Шахтьор (Донецк) за проверка. Мачът е утре от 19.00 часа на стадион Ататюрк в турския курорт Анталия. "Задачата ни е да изчистим някои позиции. Освен това искам да имаме по-точни действия и в защита, и в нападение. Не искам да допускаме елементарни грешки в защитата и да правим пропуски в атаката, допълни треньорът. Той уточни, че има яснота около състава за мача утре, като единствената въпросителна е участието на Стилиян Петров, измъчван от лека травма. "Ще се опитаме да импровизираме с някаква защита, след като Пламен Николов и Станислав Манолев отпаднаха от състава. Вероятно Иво Иванов няма да излезе титуляр, тъй като не искам да го хвърлям още в първия му мач, обясни Стоилов. "Всички, които пътуват са здрави. Но доста по-важно е когато започнат квалификациите да нямаме здравословни проблеми и треньорите да разчитат на всичко най-добро. Не мисля, че Шахтьор е слаб противник и не стои въпрос за мотивацията на играчите. Какво значи мотивация, след като си професионалист!?, чуди се президентът на БФС Борислав Михайлов. "Неприятно е да се провали контролна среща, това се случва рядко, но се случва. Все пак реагирахме максимално бързо и намерихме опонент, добави силният човек в БФС. На въпрос на репортер дали все пак Шахтьор е удачен вариант предвид факта, че доста от класните им играчи няма да участват в мача, Михайлов отговори: Вие щяхте ли да намерите по-добър противник? Аз моята работа си я свърших.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Sport PR Events Managment

Плувният маратонец Петър Стойчев прекоси Гибралтарския проток

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven без неопрен. Стойчев измина разстоянието от 16,4 км. между скалите от европейския бряг в испанския град Тарифа до африканския бряг в Мароко за 3 ч. и 46..

публикувано на 16.04.24 в 13:45
Стилияна Николова

Стилияна Николова завоюва два златни и един сребърен медал на финалите в София

Пет медала е равносметката от днешния последен ден на Световната купа по художествена гимнастика в София. Втората в многобоя Стилияна Николова спечели златните медали на топка и лента и сребърния на обръч. Шампионката Боряна Калейн пък стана..

публикувано на 14.04.24 в 17:15
Габриела (вляво) и Стефани Стоеви

Европейски финал за Габриела и Стефани Стоеви

Габриела и Стефани Стоеви се класираха с лекота за финала на двойки на европейското първенство по бадминтон в Саарбрюкен, Германия. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. На полуфинала трикратните европейски шампионки..

публикувано на 14.04.24 в 12:03