Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортна панорама

Елица Костова спечели турнира в Льо Авър с награден фонд 10 хиляди долара и ще попадне сред първите 340 тенисистки в ранглистата на УТА
Снимка: БГНЕС
По принуда българският национален отбор по футбол изигра своя контролен мач срещу клубен отбор. По предварителна договорка България трябваше да играе на 14 ноември с националите на Боливия в София, но латиноамериканците не спазиха предварително поетия ангажимент. Така на ръководството на БФС му се наложи в последния момент да осигури противник на националите и се стигна до двубоя на стадион „Кемал Ататюрк” в турския курорт Анталия между националния отбор на България и последния победител в турнира за Купата на УЕФА „Шахтьор Донецк”, завършил 0:0. Към неволите по организацията на мача се добави и грипната вълна в нашата страна, застигнала не един от титулярите на националния селекционер Станимир Стоилов. Първата възможност за гол пред вратата на „Шахтьор” бе на Телкийски в 6-та минута. Украинците пък пропиляха своето положение в 41-та минута и така двата тима не си отбелязаха гол до края на мача. Въпреки това българският треньор бе доволен от срещата. "Доволен съм от всички, особено от защитата, която не даде нито един шанс на „Шахтьор", бе лаконичният коментар на Стоилов при завръщането на отбора в София. В сряда националите гостуват на Малта във втора контрола.

Доста срамно представяне направи младежкият национален отбор по футбол, след като загуби от непретенциозния „Спортист” (Своге) с 0:1 в приятелски мач. В следващия си двубой младите "таланти" на България ще се изправят срещу Израел в европейска квалификация. Независимо от изхода на този мач обаче младежите ни няма да имат възможност да продължат борбата за класиране на Евро 2011 в Дания.

Елица Костова спечели турнира по тенис във френския град Льо Авър с награден фонд 10 хиляди долара. На финала националката за “Фед Къп” (неофициално световно първенство при жените) разби квалификантката от Германия Сина Хаас с 6:0, 6:4. Със спечелването на титлата българката взима 12 точки за ранглистата на УТА, с което ще попадне сред първите 340 в света.

Междувременно стана ясно, че първата мъжка ракета на България Григор Димитров няма да играе повече през този сезон. 18-годишният Димитров отказа участие в турнира по тенис от сериите "Чалънджър" в Шампейн (Илинойс, САЩ) с награден фонд 50 хиляди долара, поради грипно заболяване.

Евгения Раданова завърши 10-а на 1500 метра и 19-а на 500 метра в четвъртия старт от Световната купа по шорттрек в САЩ, който е втора олимпийска квалификация за Ванкувър 2010. На полуфиналите на 1500 метра българката завърши 4-а и отпадна от финала. На по-късата дистанция от 500 метра олимпийската вицешампионка Раданова отпадна още в сериите. Колко олимпийски квоти ще спечели България, ще стане ясно в понеделник или вторник след обявяването на окончателните резултати от последните два старта в Канада и САЩ.

Носителят на Купата на страната по баскетбол "Левски" (София) претърпя поражение като гост от сръбския „ОКК Београд” със 100:103 след продължение в мач от II кръг на Балканската лига в Белград. "Сините" позволиха да изпуснат контрола върху срещата в самия край на редовното време, а в допълнителните 5 минути не успяха да стигнат до победата. Така „Левски” е вече с успех и загуба след старта на турнира на 17 октомври. Лидер с две победи е „ОКК Београд”. Тимът на „Спарта” (Плевен) записа първи успех в тазгодишното издание на Балканската лига с победа във втория кръг над черногорския „Морнар” със 77:60.
По публикацията работи: Весела Владкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стойка Кръстева

EUBC представи филм за олимпийската ни шампионка по бокс Стойка Кръстева

Европейската федерация по бокс /European Boxing Confederation, EUBC/ представи филм, посветен на олимпийската ни шампионка от Токио при жените Стойка Кръстева. Лентата, дълга 48 минути, е шести епизод от серията "The Protagonists". В нея..

публикувано на 12.04.24 в 16:01

Елитът на световната художествена гимнастика се събира на Световната купа в София

София отново се превръща в столица на световната художествена гимнастика, в която елитът на този спорт ще нарисува голямата картина от предусещания, емоции и въжделения броени месеци преди олимпийските игри в Париж. От 12 до 14 април в зала..

публикувано на 11.04.24 в 11:25

Втора загуба за Нургюл Салимова на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова загуби от Александра Горячкина на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. Партията беше първата класическа между двете от финала за Световната купа през август м.г., който заемащата трето място в световната..

публикувано на 11.04.24 в 10:30