Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Караньотов стана европейски шампион

Ангел Караньотов (КТМ) е новият европейски шампион по супермото в клас S3. Въпреки че не взе участие във финалното състезание, българският пилот остана начело в класирането и след последния кръг от надпреварата, който се проведе в Салу, Испания. Четири победи и две втори места през годината бяха достатъчни на българския талант за успеха му в европейския шампионат. Това е първа европейска титла за Ангел Караньотов и втора за българския мотоциклетен спорт през 2009 година. Само преди няколко месеца Иван Петров спечели европейското злато в друга дисциплина - мотокрос, клас 65сс. В крайния си актив Караньотов има 283 точки , с 48 повече от прекия си конкурент за титлата Янина Вьортеле от Германия. Немската фамилия Вьортеле, която има двама пилоти в надпреварата, също пропусна финалния кръг в Испания. В отворения клас на европейския шампионат Росен Тончев (КТМ) завърши на пето място със 158 точки. Освен индивидуалните си постижения, двамата български пилоти бяха и част от националния отбор, спечелил сребърните отличия в световната купа на нациите. Третият от тях - Александър Георгиев, тази година участва в световния индивидуален шампионат по супермото, където завърши на 16-о място в клас S2.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Григор Димитров

Григор Димитров на полуфинал в Марсилия

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе полуфинал на турнира в Марсилия с награден фонд от 724 хил. евро, след като надигра французина Артур Риндеркнеш с 6:3, 7:6. За място на финала той ще спори с осемнайсетия в световната ранглиста..

публикувано на 10.02.24 в 09:39
Национален отбор на България

Футболните национали изтеглиха добър жребий в турнира Лига на Нациите

След изтегления жребий в Париж българският национален отбор по футбол влезе в група С-3 на турнира на УЕФА Лига на Нациите. В нея са още отборите на Люксембург, Северна Ирландия и Беларус. Българите успяха да избегнат съперници като Швеция и Румъния..

публикувано на 09.02.24 в 08:17
Тина Мазе

Тина Мазе идва в Банско за Световната купа в алпийските ски при мъжете

Двукратната олимпийска шампионка в алпийските ски Тина Мазе ще е сред ВИП-гостите на  Световната купа за мъже в Банско на 10 и 11 февруари.  Словенката е четвъртата голяма звезда след Алберто Томба, Марк Жирардели и Тед Лигети, която ще посети зимния..

публикувано на 04.02.24 в 11:05