Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Швейцария стана световен шампион по футбол при юношите до 17 години

Швейцария стана световен шампион по футбол при юношите до 17 години след победа с 1:0 срещу Нигерия във финалния мач. Единственият и решителен гол в двубоя падна в 63-ата минута и бе дело на Харис Сеферович. Швейцарският отбор не се притесни от факта, че на финала играе срещу домакина, който бе подкрепян от повече от 60 хиляди запалянковци. Това бе първо участие на шампионат на планетата в тази възрастова група за страната от централна Европа. По пътя си към титлата Швейцария отстрани Бразилия, Германия и Италия. В мача за третото място Испания победи Колумбия с 1:0. Точен за иберийците бе Иско 15 минути преди края.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стойка Кръстева

EUBC представи филм за олимпийската ни шампионка по бокс Стойка Кръстева

Европейската федерация по бокс /European Boxing Confederation, EUBC/ представи филм, посветен на олимпийската ни шампионка от Токио при жените Стойка Кръстева. Лентата, дълга 48 минути, е шести епизод от серията "The Protagonists". В нея..

публикувано на 12.04.24 в 16:01

Елитът на световната художествена гимнастика се събира на Световната купа в София

София отново се превръща в столица на световната художествена гимнастика, в която елитът на този спорт ще нарисува голямата картина от предусещания, емоции и въжделения броени месеци преди олимпийските игри в Париж. От 12 до 14 април в зала..

публикувано на 11.04.24 в 11:25

Втора загуба за Нургюл Салимова на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова загуби от Александра Горячкина на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. Партията беше първата класическа между двете от финала за Световната купа през август м.г., който заемащата трето място в световната..

публикувано на 11.04.24 в 10:30