Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Енергията на рокендрола не може да бъде сбъркана” – Светослав и Гергана от дует „Ша-Ша” за музиката си

 Светослав и Гергана – дует „Ша-Ша”
Снимка: Архив
През 2009 година в българския ефир звучат песните на нов дует – „Ша-Ша”. Самите музиканти наричат себе си „една необичайна формация”. Студийните си записи записват с колеги, а по клубовете звучат като две китари и вокал. Там представят песните си в акустичен вариант и по думите им се получава смесица от латино, фънк и рок. Те сами замислят, пишат и аранжират композициите си, а текстовете са на Гергана. Дует „Ша-Ша” очакваме и с дебютен албум.
По публикацията работи: Елена Цветкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сияна Буркхард

Талантливо българче прославя страната ни на международни клавирни конкурси

Българче на 9 години от Монтана прослави страната ни на клавирен конкурс в Сингапур. Сред участниците в него е имало пианисти от Тайланд, Хонконг, Малайзия, Гърция, Япония, Китай, Индонезия и Индия. По думите на преподавателката на момичето Нина..

публикувано на 07.04.24 в 10:35

"За теб"

Славин Славчев отдавна е познат като един от най-великолепните гласове на своето поколение в българската музика, и то не само в рок сферата, както личи и от най-новата му песен "За теб". Тя бележи няколко нови момента в развитието на Славин: в нея..

публикувано на 04.04.24 в 10:15

Деляна Лазарова дирижира оркестър на Румънското национално радио

Българката Деляна Лазарова – един от най-известните млади диригенти в света, изнесе концерт с Камерния оркестър на Румънското национално радио и с пианистката Александра Силоча. Това се случи в концертната зала на радиото в Букурещ. “За втори път идвам в..

публикувано на 04.04.24 в 09:08