Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Енергията на рокендрола не може да бъде сбъркана” – Светослав и Гергана от дует „Ша-Ша” за музиката си

 Светослав и Гергана – дует „Ша-Ша”
Снимка: Архив
През 2009 година в българския ефир звучат песните на нов дует – „Ша-Ша”. Самите музиканти наричат себе си „една необичайна формация”. Студийните си записи записват с колеги, а по клубовете звучат като две китари и вокал. Там представят песните си в акустичен вариант и по думите им се получава смесица от латино, фънк и рок. Те сами замислят, пишат и аранжират композициите си, а текстовете са на Гергана. Дует „Ша-Ша” очакваме и с дебютен албум.
По публикацията работи: Елена Цветкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вълшебен концерт на детските хорове на БНР и Радио Румъния (снимки)

В една вечер на музикално вълшебство Румъния и България обединиха глас в исторически концерт на детските хорове на румънското и българското радио - два ансамбъла с традиции, национален и международен престиж, истински школи по музика.  Събитието..

публикувано на 02.03.24 в 15:35

Акапелната формация Спектрум гостува на българите в Люксембург

В навечерието на националния ни празник, акапелната група Спектрум (Spectrum Vocal Band) ще изнесе концерт в Люксембург. Поканата е дошла от Културен клуб "Гайда" – място, известно като работилница за събития и българска култура за приятели от близо и..

публикувано на 01.03.24 в 10:15

Детският хор на БНР изпълнява български творби в първия си концерт с Детския хор на Радио Румъния

Детските хорове на обществените радиа в България и Румъния за първи път ще изнесат съвместен концерт в Букурещ днес, 29 февруари. Събитието е част от програмата за сътрудничество между двете медии и е посветено на високите хорови постижения...

публикувано на 29.02.24 в 09:10