Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимир Стоилов променя схемата на игра за мача с Малта

Селекционерът на националния отбор по футбол Станимир Стоилов заяви днес, че в контролата с Малта ще промени схемата на игра. В средата на терена досега нашите залагаха предимно на двама дефанзивни халфове, което изисква двама агресивни и остри полузащитници, които да играят като крила. Сега обаче срещу малтийците ще излезем с доста по-агресивна подредба- ромб. Това изисква един дефанзивен халф, двама подвижни външни халфове и един атакуващ полузащитник, който да подкрепя двамата нападатели. Така схемата от 4-4-2 лесно може да се прелива в 4-3-3. Стоилов обаче не конкретизира кои играчи ще избере за титуляри и как точно ще ги разположи. Той допълни обаче, че защитникът на ПСВ Айндховен Станислав Манолев ще излезе като титуляр утре. Манолев беше повален от вирус миналата седмица, но от вчера тренира на пълни обороти и е напълно здрав. Не такова е положението с Пламен Николов. Централният бранител на Литекс замина днес за Малта, но участието в утрешната контрола е под въпрос. "Основната ни идея е да се опитаме да играем по-агресивен футбол. Доволен съм от защитата в мача с Шахтьор, но там пък не успяхме да си вкараме положенията. Сега се надявам, че ще отбележим голове, каза още Станимир Стоилов. Както е известно, националите ни без звездите Димитър Бербатов и Мартин Петров направиха 0:0 с лишения от доста звезди отбор на Шахтьор (Донецк) в петък. Утре е втората от двете ноемврийски проверки.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Елвира Краснобаева

Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната купа в Баку

Седмица след изключително успешната за българските гимнастички Световна купа в София, на която те спечелиха пълен комплект медали в многобоя, на състезанието от същия ранг в Баку нашите момичета завършиха с един сребърен медал. С тилияна Николова..

публикувано на 21.04.24 в 09:07

Звезди в спорта и граждани карат колело за по-чиста и красива столица

Десетки популярни личности в българския спорт ще поведат колоната на велошествието “София кара колело за по-чист въздух”. Всички те ще отправят послание за по-чист въздух и още по-красива и зелена българска столица. Стартът ще бъде даден днес в..

публикувано на 21.04.24 в 07:00
Илиана Раева

Български гимнастички няма да участват на състезания в Баку

България няма да участва повече на състезания по художествена гимнастика в Баку, обяви президентът на българската федерация по този спорт Илиана Раева.   Реакцията й идва след незаслужено ниската оценка (35.750), дадена снощи на българския ансамбъл..

публикувано на 20.04.24 в 12:03