Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българска песен спечели наградата на зрителите на фестивала за детска песен в Болоня

Песента "Танцът на Росинка", изпълнена от сестрите Тоника и Ивелина Андрееви от България, спечели наградата "Телевизионната монета", присъждана от телевизионните зрители на 52-ия фестивала на детската песен в италианския град Болоня. Песента "Танцът на Росинка" направи впечатление на италианските зрители с това, че включва традиционни български фолклорни мотиви. Това е втора награда от фестивала за Тоника и Ивелина - на 10 и 7 години. На първата вечер - 17 ноември, те спечелиха отличието "Червена монета", което се присъжда на песента, харесала се най-много на публиката и на зрителите във всяка от конкурсните вечери. Голямата награда на фестивала в Болоня - "Златната монета" бе присъдена от журито на две италианчета - Франческа Мелис и Джулия Панфилио за изпятата от тях песен "Под душа с дъждобран". Момиченцата са на 4 и 8 години. В тазгодишния фестивал участваха общо 12 песни, изпълнени от деца на възраст между 4 и 12 години. Само четири бяха песните на деца от чужбина. Сестричките Росенови от българското село Глогово бяха единствените представители на Източна Европа.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Китаристът Ангел Демирев представя авторска музика на концерт в Пловдив

Ангел Демирев е китарист, в чиято музика се вплитат етно мотиви не само от България, не само от Балканите, а от много по-далечни страни и култури. Според него това е въпрос на търсене най-вече на душата, но и въпрос на комуникация с инструмента...

публикувано на 16.04.24 в 10:15
Снимка: facebook.com/FondaciataTheFondation

"Фондацията" с турне в САЩ и Канада

Българите в САЩ и Канада броят с нетърпение дните до турнето там на българската супергрупа "Фондация". Музикантите – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, свирят заедно вече 11 години за радост на многобройните..

публикувано на 15.04.24 в 21:10

Мадлен Томова е българската надежда за награда от "Санремо джуниър"-2024

Български деца неведнъж са представяли достойно страната ни в престижни международни конкурси за песен. Достатъчно е да си припомним второто място, което извоюва малката на Крисия, заедно с талантливите ни пианисти Хасан и Ибрахим в детското..

публикувано на 15.04.24 в 11:05