Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милена – 25 години на сцена

Милена ще изпълни за първи път новата песен "Бъркотия" - заедно с "Уикеда", на юбилейния си концерт "25 години на сцената" в зала "Универсиада" на 28 ноември от 19.00 ч. "Песента е съвсем нова. Записана е, но за първи път ще я изпълним на живо. Смешна е - става дума за бъркотията у нас. В припева се казва, че "Дядо Боже сигурно го е дал на уволнение, защото тук, долу, е истински ад," каза днес пред репортери първата дама на българския рок. "Бих се радвала да има на кого да предам виртуалната рок корона, но засега не виждам. Надявам се да се появят и да просъществуват рокгрупи със силни дамски вокали," отговори на въпрос Милена. Тя смята за върхови моменти в досегашната си кариера изявите с група "Ревю", после с "Ера" във Франция, където са били на огромна сцена със световни звезди като Джеймс Браун и Браян Адамс, отново във Франция представянето й в продължение на две седмици по Ем Ти Ви - и то без връзки, което смята за истинска награда за своя талант. "Оказах се първата българка в "Марки клуб" в Лондон (имах дори четири участия). Много хубаво беше също, като се върнах в България. Смятах, че всичко е свършило. Пеех за удоволствие по клубовете, а феновете започнаха да ме питат кога ще се върна на сцената и защо правя толкова дълги паузи," каза Милена. Над 20 от най-добрите български рок групи и музиканти, които са пресекли своите пътища с певицата през годините на нейната богата кариера, ще участват в 5-часовия юбилеен концерт. Между тях са "Ревю", "Ера", БТР, Кирил Маричков, Васко Кръпката и "Кръпка блус бенд", "Холера", Пецко, "Конкурент", "Атлас", Дони, Петко и Нуфри ("Пиромания"), "Черно фередже", Данчо Лазаров, Димитър Кърнев (Д2), Стефан Попов ("Гравити Ко."). Концертът се осъществява със съдействието на Програмата за превенция и контрол на ХИВ/СПИН към Министерството на здравеопазването, а Милена е специален посланик на Националната анти СПИН кампания. Събитието е подкрепено и от "Туборг", "Джак Даниелс" и Столичната община. Организатор е "София мюзик ентърпрайсис".

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Китаристът Ангел Демирев представя авторска музика на концерт в Пловдив

Ангел Демирев е китарист, в чиято музика се вплитат етно мотиви не само от България, не само от Балканите, а от много по-далечни страни и култури. Според него това е въпрос на търсене най-вече на душата, но и въпрос на комуникация с инструмента...

публикувано на 16.04.24 в 10:15
Снимка: facebook.com/FondaciataTheFondation

"Фондацията" с турне в САЩ и Канада

Българите в САЩ и Канада броят с нетърпение дните до турнето там на българската супергрупа "Фондация". Музикантите – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, свирят заедно вече 11 години за радост на многобройните..

публикувано на 15.04.24 в 21:10

Мадлен Томова е българската надежда за награда от "Санремо джуниър"-2024

Български деца неведнъж са представяли достойно страната ни в престижни международни конкурси за песен. Достатъчно е да си припомним второто място, което извоюва малката на Крисия, заедно с талантливите ни пианисти Хасан и Ибрахим в детското..

публикувано на 15.04.24 в 11:05