Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ловен парк" – дебют на "Киномания-2009"

Младият режисьор Любомир Младенов разказва без фокуси и стилистична еквилибристика за "нещата от живота" в дебютния си игрален филм "Ловен парк". Премиерата е на "Киномания-2009" - тази вечер от 19.45 ч. в Дома на киното. Втората прожекция е на 27 ноември от 17.00 ч. в кино "Одеон", съобщиха организаторите. Елена Димитрова и Христо Петков от Театрална работилница "Сфумато" са актьорите в камерната история, внушаваща, че всяка среща между човешките същества може да ги промени, да провокира размисъл, да подейства като лек. Неда среща Андрей, изгубил се в пустия зимен парк, някъде в големия град. Двамата тръгват из София и в синхронните им крачки се разкрива тайната на човешкото битие - за всички зрители, които имат сетива и желание да я узнаят. В двуизмерния, познат до болка свят, двама души откриват своите истини, отбелязват от екипа. Филмът е направен с "джобни пари" и с безкористния труд на участниците. Той е истински образец за жизнеността на т. нар. филми без бюджет. Всяка стъпка по развитието на сценария е съобразявана с необходимостта нищо да не струва пари. Това гарантира и така жадуваната, изключително важна свобода, тъй като се заобикаля тежката машина на кинопроизводството у нас, по думите на режисьора. За него този тип кино е съвсем отделен жанр, опит да се разказва по прост начин, с една камера и двама души пред нея, без фокуси и стилистична еквилибристика. В създаването на "Ловен парк" продуцентите Светла Цоцоркова и Надежда Косева от "Фронт филм" и копродуцентите от "Чучков брадърс" инвестират ентусиазъм и професионализъм по собствените им думи.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Диан Костов показва в Брюксел нови измерения на християнското изкуство

Българският автор Диан Костов преобразява най-голямата базилика в Брюксел с изложбата-инсталация "Кръстопът – цената на избора". 17-метрови сцени от живота на Христос и Св. Богородица, ще са на фасадата на националната базилика „Светото сърце“..

публикувано на 21.04.24 в 07:10

Албанският писател Григор Бануши се среща с българската публика

Албанският писател Григор Бануши пристига в България за премиерата на новия си роман "Недовършена симфония" (изд. Изида). Преводът на български език направен от преводача Екатерина Търпоманова, преподавател в Софийкия университет, а допреди години и..

публикувано на 16.04.24 в 16:14

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25