Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Nasecomix” с нов албум

Снимка: архив
“Nasecomix” е от новото поколение български формации, които удивляват с нови и нови музикални експерименти – авангардни текстове и провокативен саунд, наситен с различни компютърни семпли. Групата доби популярност покрай спечелилия много международни награди български филм “Източни пиеси”. В него две от песните са на “Nasecomix”. Михаил Йосифов, който е китарист в групата сподели за Радио България. ”Албумът е плод на дългогодишен труд. От 2001 г. до днес успяхме да направим много записи. Ангел Христанов е копродуцент и на албума, и на филма “Източни пиеси” с режисьор  Камен Калев. Докато работеше върху лентата, нашата вокалистка Андрония Попова му предложи записи на “Nasecomix”. Камен Калев хареса едно от изпълненията и то се превърна в главна тема на филма. Песента има заглавие “Инжектирай ме с любов”. Освен нея във филма има още една наша песен. Успехът на кинофастивала в Кан провокира продуцента Ангел Христанов, който ни предложи заедно с филма да издадем и албум..”
В група “Nasecomix” участват Андрония Попова – вокал, Тодор Карастоянов – ударни и компютри, Михаил Йосифов – китара. В проекта участват и Георги Дончев – контрабас, Александър Даниел – барабани и Магдалена Петрович – виолончело. Използването на толкова разнородни инструменти в съчетание с компютърен саунд допринася за екстравагантното звучене на пиесите в този албум. Името му е “Adam’s Bushes Eva’s Deep” и съдържа 13 композиции. Голяма част от тях са направени във времето. Но три от тях са съвсем нови. Музикантите работят и с английски DJ, който е копродуцент заедно с тях, а в своето студио в Лондон е мастерирал голяма част от песните.
”Някои парчета са акустични, а други са с по-твърдо звучене – добавя Мишо Йосифов. – На места Рони свири и на акордеон, който допринася за специфичния звук на проекта. Аз се радвам, че ние успяхме да оформим нашият саунд като нова, но вече позната тенденция.”
По публикацията работи: Сибила Лилова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Соня Йончева – българският оперен глас от световните сцени

Често пъти, когато говорим за България се прокрадва разделителната линия между "преди" и "сега"- в политически, обществен и исторически план. Но нещо, в което страната ни безспорно присъства без разделение и периоди е световната история на оперното..

публикувано на 18.03.24 в 10:05
Момент от репетицията на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Марк Кадин в Първо студио. На пианото – Алексей Чернов.

Радиосимфониците отмениха концерта си за днес

В памет на Негово светейшество Българският патриарх Неофит и Софийски митрополит, БНР отмени насрочения за днес концерт на Симфоничния си оркестър. Концертът „Изкуството на живо“, който трябваше да се състои днес в Зала България,  беше с гост-диригент и..

публикувано на 15.03.24 в 13:35

Музикантите от X-R@Y са готови с новата си песен – "Върни се при мен"

Група X-R@Y, известна с нестандартните си звукови търсения, включващи гъдулка, е готова с нова песен – "Върни се при мен". Тяе посветена на спомена за летните емоции и търсенето на лятото и любовта вътре и извън нас. Носталгичната нотка на..

публикувано на 13.03.24 в 10:15