Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Благословена Коледа!”

Снимка: Архив
Благата вест за Раждането на Спасителя ни вдъхновява за нов живот. Тя ни влива нови сили с уверението, че не сме сами, че не сме забравени, изгонени или изоставени, а че Бог толкова ни обикна, че отдаде единствения си Син да стане като един от нас, да тръгне с човешки стъпки редом с нас, та всеки, който повярва в Него да не погине, да живее вечно. Колко красота и мир ни носи въплътилият се Господ и неговия рожден ден! Каква задушевност се чувства на Коледа в бита на българския православен народ! Присъствието на Рожденика в сърцата ни в тихата и свята нощ може да ни донесе истинското щастие, мир, радост, топлота и сигурност. „Благословена Коледа!” – пожелава на всички българи по света Негово Високопреосвещенство Йосиф, митрополит на САЩ, Канада и Австралия.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В България 26 март е Ден на Тракия

26 март е Денят на Тракия – така датата е вписана в официалния български календар през 2006 г., но се чества десетилетия назад във времето. На тази дата през 1913 г. българската армия покорява считаната тогава за "непревземаема" Одринска крепост...

публикувано на 26.03.24 в 13:10

Християнският Ден на майката е Благовещение

Всяка година, на 25 март, Църквата чества един от най-светлите си празници – Благовещение. Белязан от благата вест за непорочното зачатие, той олицетворява безкрайната Божия милост към хората и най-вече към жената – майка, благословена да носи новия..

публикувано на 25.03.24 в 04:30

Почетоха паметта на жертвите от концлагера в Ловеч

С шествие-поклонение и панихида за 35 път бе отдадена почит на жертвите в комунистическия концлагер „Слънчев бряг” край Ловеч. Шествието тръгна от центъра на града и стигна до каменната кариера, където от 1959 до 1962  г. е бил лагера. „Сърцата ни са..

публикувано на 23.03.24 в 16:58