Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Благословена Коледа!”

Снимка: Архив
Благата вест за Раждането на Спасителя ни вдъхновява за нов живот. Тя ни влива нови сили с уверението, че не сме сами, че не сме забравени, изгонени или изоставени, а че Бог толкова ни обикна, че отдаде единствения си Син да стане като един от нас, да тръгне с човешки стъпки редом с нас, та всеки, който повярва в Него да не погине, да живее вечно. Колко красота и мир ни носи въплътилият се Господ и неговия рожден ден! Каква задушевност се чувства на Коледа в бита на българския православен народ! Присъствието на Рожденика в сърцата ни в тихата и свята нощ може да ни донесе истинското щастие, мир, радост, топлота и сигурност. „Благословена Коледа!” – пожелава на всички българи по света Негово Високопреосвещенство Йосиф, митрополит на САЩ, Канада и Австралия.

Още от категорията

145 години от избухването на Априлското въстание

С различни прояви в цялата страна се отбелязва годишнината от избухването на Априлското въстание . То започва преждевременно на 20 април 1876 г. в гр. Копривщица.  145 години по-късно на историческия плрощад в старото, средногорско градче, българите..

публикувано на 20.04.21 в 11:11
Срещата на Георги Раковски с Тихо и Тонка Обретенови в Русе. Автор: Ал. Христов, 1958 г.

Малко известни документи за живота и делото на Раковски оживяват онлайн

По повод 200-годишнината от рождението на Георги Раковски, онлайн експозиция в Русе представя малко известни документи за живота и делото на революционера. Областната управа в крайдунавския град уточнява, че изложбата, поместена на сайта ѝ, включва осем..

публикувано на 17.04.21 в 07:05
Оригинален портрет на Георги Раковски от 1864 г.

200 години от рождението на Георги Раковски

14 април 1821 г. е рождената дата на Георги Стойков Раковски - възрожденец, революционер, пръв идеолог и организатор на националноосвободителното движение в България, публицист и радетел  за народна просвета и книжнина. „ Раковски е..

публикувано на 14.04.21 в 06:35