Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Кариера в България. Защо не?”

„Кариера в България. Защо не?” е уникален форум, насочен изцяло към българи с образование или опит в чужбина и компании, търсещи квалифицирани кадри. След големия му успех през 2008 г., когато над 700 студенти и абсолвенти от чуждестранни университети участваха в кариерийния форум, сме в навечерието на неговото второ издание. Тази година организационни партньори са Държавната агенция за българите в чужбина и „Тук-Там” – неправителствена информационна и социална мрежа за българи, завършили в чужбина. Събитието ще се проведе на 22 декември в „Кемпински Хотел Зографски” в София. Гости в студиото на Радио България са двама от организаторите – Симона Харизанова и Ованес Ованесян. Тя е завършила „Социология и управление” в Германия. Той 18 години е живял и учил в чужбина. Мечтата и на двамата е да се установят в България. Тук да бъде тяхната кариера. Какви са очакванията им? Какво привлича младите в България? На всички тези въпроси ще получите отговор от разговора им със Силвия Николова.

Още от категорията

Без автомобили с нисък екологичен клас в дни с мръсен въздух в София?

Нискоемисионни зони за транспорта и за битовото отопление ще бъде обособени в рамките на приетата днес от Столична община „Комплексна програма за подобряване качеството на атмосферния въздух за периода 2021-2026 година“ . Нискоемисионната зона..

обновено на 22.04.21 в 18:54

Българите в Германия са фактор за трансфер на нови знания и умения

Голямата общност от около 400 хиляди български граждани, които живеят и работят в Германия, но остават свързани с родината си, е реален фактор за трансфера на нови знания, умения и модели за развитие на бизнес средата в България. Около мнението..

публикувано на 22.04.21 в 16:25

Удължаване на извънредната епидемична обстановка с месец, препоръчват здравните власти

България излиза от третата вълна на епидемията от коронавирус, обяви на редовния брифинг на здравните власти министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов. “ През цялото време ни водеше разумът, интелектът на нашите експерти и..

публикувано на 22.04.21 в 12:11