Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Музикални продуценти настояват чрез законодателна инициатива да се нормализира икономическата среда в интернет

Българската асоциация на музикалните продуценти очаква от Министерството на културата законодателна инициатива за нормализиране на икономическата среда в интернет и въвеждането на правила за използването на съдържание с авторско право. Това се посочва в съобщение на организацията. Пиратските сайтове блокират навлизането на законните бизнес модели в България, което е удар върху творческите индустрии като фактор за устойчиво икономическо развитие, коментира в съобщението изпълнителният директор на асоциацията Ина Килева. От организацията посочват, че испанското правителство вече е открило законодателната 2010 г. с предложението за нов закон за устойчива икономика, който включва разпоредби, позволяващи блокирането на сайтовете, които нарушават авторските и сродните права в интернет. Междуведомствена комисия в Испания предприема мерки, свързани с Р2Р-обмена и многобройните нарушения на авторското право в тези мрежи, се посочва в съобщението.

Още от категорията

"Танцувай" на Графа и Белослава

В разгара на лятото Белослава и Графа представиха новата си дуетна песен. Направиха го на концерт на Графа във Варна, в средата на юли. След успеха на "Сън" и "Да", "Танцувай" е третият съвместен проект на тези популярни и обичани изпълнители, всеки със..

публикувано на 04.08.22 в 07:10
Мирослава Кацарова

За първи път летен Plovdiv Jazz Fest

От 3 до 5 август ще се проведе първото лятно издание на Plovdiv Jazz Fest.Част от програмата са Мирослава Кацарова, Белослава и бразилката Розалия де Соуза. Концертите ще бъдат в Лятно кино "Орфей" от 21.00 ч. "Лятното издание на Plovdiv Jazz Fest..

публикувано на 03.08.22 в 06:45
Живко Желев

Живко Желев: Мечтая винаги да творя тук в Добруджа, където са корените ми

Родната Добруджа е вдъхновението и силата за творческите идеи на именития ни музикант Живко Желев, който наскоро навърши 60 години. Добруджа е житейската и професионалната му среда, въпреки сериозното предложение за работа в НФА ˮФилип Кутев“,..

публикувано на 28.07.22 в 10:19