Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Не остарявай, любов”

Любовта – вечната, силната, истинската… Тя движи света, тя вдъхновява творците, които създават безсмъртни стихове и красиви песни. Тя има своя празник – „Свети Валентин”, който и ние, българите, отбелязваме отскоро на 14 февруари. Но за любовта не би трябвало да има ден и час. Хубаво е да намираме поводи да казваме по-често „Обичам те!” на своите любими хора. Казваме ви „Обичам те” с концерт от песни, посветени на любовта.

Още от категорията

Проф. Стефан Попов за живота, учениците си и радостта от музиката

Блестящ изпълнител, обичан и всеотдаен учител, проф. Стефан Попов е сред най-известните имена в света на класическата музика. През последните четири десетилетия преподава в Guildhall School of Music and Drama в Лондон, а преди това (до 1977 г.) – в..

публикувано на 01.12.20 в 11:19

Новият музикален клип „Мърфи“ – талант, въображение и артистизъм

През последните дни в социалните мрежи се появи нов видеоклип – на песента „Мърфи“. Избрахме да го представим заради свежата фантазия и интересни режисьорски решения, както и младежкия поглед към житейски теми, стари като света – романтично влюбване,..

публикувано на 30.11.20 в 10:06

Найден Тодоров: Добрият резултат е съчетание от талант и дисциплина

Директорът на Софийската филхармония Найден Тодоров се завърна от Истанбул, където дирижира концерт на филхармоничния оркестър „Борусан“ със солист виртуозната цигуларка Мидори. „Много съм щастлив от личния контакт с Мидори и за това, че..

публикувано на 27.11.20 в 14:01