Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Квартет "Hypnotic" издава албум

Дамите от струнния квартет "Hypnotic" издават първия си албум - запис от втория съвместен концерт с Живко Петров трио - JP3, на който специален гост ще бъде известният италиански композитор и виртуозен пианист Маурицио Абени. За концерта в "Sofia Live Club" на 25 февруари пристига още един именит италианец - Марко Страчони, уважаван тонрежисьор, отличен с "Грами". Той ще направи възможна появата на първия CD на квартет "Hypnotic" - ще запише професионално концерта, който по-късно ще бъде издаден. На 25 февруари магнетичните момичета от "Hypnotic" и момчетата от JP3 ще представят пилотния си общ проект "One day in Paris" ("Един ден в Париж"). "Hypnotic" ще изпълнят заедно с Абени няколко популярни филмови пиеси. Ценителите на красивата музика ще имат възможност да чуят и най-новата композиция на струнния квартет, дело на италианеца. Той е автор на всички аранжименти на очарователните цигуларки, припомнят организаторите. В дългогодишната си кариера Абени е работил с музиканти като Андреа Бочели, Шака Кан, Сара Морис, Касандра Уилсън, Луис Бакалов. Той прави аранжиментите за хитовото италианско телевизионно шоу "Io canto" ("Аз пея"). Сега Маурицио Абени подготвя серия от концерти за областта Умбрия под мотото "The professional musicians today" ("Професионалните музиканти днес"), в които планира да включи и "Hypnotic". Работи и над албум с най-успешните песни на знаменития италиански композитор Пино Донаджио.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Китаристът Ангел Демирев представя авторска музика на концерт в Пловдив

Ангел Демирев е китарист, в чиято музика се вплитат етно мотиви не само от България, не само от Балканите, а от много по-далечни страни и култури. Според него това е въпрос на търсене най-вече на душата, но и въпрос на комуникация с инструмента...

публикувано на 16.04.24 в 10:15
Снимка: facebook.com/FondaciataTheFondation

"Фондацията" с турне в САЩ и Канада

Българите в САЩ и Канада броят с нетърпение дните до турнето там на българската супергрупа "Фондация". Музикантите – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, свирят заедно вече 11 години за радост на многобройните..

публикувано на 15.04.24 в 21:10

Мадлен Томова е българската надежда за награда от "Санремо джуниър"-2024

Български деца неведнъж са представяли достойно страната ни в престижни международни конкурси за песен. Достатъчно е да си припомним второто място, което извоюва малката на Крисия, заедно с талантливите ни пианисти Хасан и Ибрахим в детското..

публикувано на 15.04.24 в 11:05