Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Прогноза" на Зорница София е българският филм в балканския конкурс на "София филм фест"

"Прогноза" на Зорница София е българският филм в балканския конкурс на 14-ия Международен "София филм фест", съобщиха организаторите.Крешимир Никич, Асен Блатечки, Юлиян Вергов, Стефан Щерев и Деян Славчев - Део са в главните роли в любовната история с балкански пулс, емоционален драматизъм и щастлив край. "Българска следа" има в още един от деветте филма в балканския конкурс. Стефан Данаилов е сред актьорите в "Свети Георги убива змея" на Сърджан Драгоевич - копродукция на Сърбия, Босна и Херцеговина и България, посветена на събития по времето на Първата световна война. Това е най-скъпият сръбски филм - с бюджет от 5 млн. евро. Отличен е с наградата за най-добър режисьор в Нови Сад.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пътешествие извън границите на обикновното възприятие с “Квантова симфония” в Двореца

Аудиовизуална инсталация “Квантова симфония“ ще бъде показана в Двореца в София от 13 февруари до 10 март т.г. Това е първата по рода си инсталация у нас, използваща революционната холографска технология за създаване на завладяващо сетивно..

публикувано на 11.02.24 в 07:00

Изложба чества 100 години на Любен Зидаров и неговото дългогодишно творчество

Съюзът на българските художници отбелязва 100-годишнината от рождението на един от най-разпознаваемите и обичани български илюстратори – художника Любен Зидаров (23.12.1923 – 3.01.2023). По този повод е организирана изложба с живописни и акварелни..

публикувано на 10.02.24 в 09:35
Кадър от откриващия филм

Кинофестивалът Master of Art гостува на Варна

Фестивалният и конгресен център във Варна е домакин на Деветото издание на фестивала Master of Art от 10 до 25 февруари, съобщи БТА. Сред заглавията в афиша са италианският филм на Джовани Троило "Боромини и Бернини. Предизвикателство за перфектност" за..

публикувано на 10.02.24 в 07:25