Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Прогноза" на Зорница София е българският филм в балканския конкурс на "София филм фест"

"Прогноза" на Зорница София е българският филм в балканския конкурс на 14-ия Международен "София филм фест", съобщиха организаторите.Крешимир Никич, Асен Блатечки, Юлиян Вергов, Стефан Щерев и Деян Славчев - Део са в главните роли в любовната история с балкански пулс, емоционален драматизъм и щастлив край. "Българска следа" има в още един от деветте филма в балканския конкурс. Стефан Данаилов е сред актьорите в "Свети Георги убива змея" на Сърджан Драгоевич - копродукция на Сърбия, Босна и Херцеговина и България, посветена на събития по времето на Първата световна война. Това е най-скъпият сръбски филм - с бюджет от 5 млн. евро. Отличен е с наградата за най-добър режисьор в Нови Сад.

Още от категорията

Снимка: Facebook / Новите майстори/The New Masters

Богоявление – вдъхновение и за изкуството

Изкуство извън клишето, преплитащо минало и настояще. Изкуство извън галерийното пространство, което прави живота по красив за съзерцание. Такава е творческата философия на кюстендилския художник Евгени Серафимов  и неговите ученици от школата..

публикувано на 05.01.23 в 12:10
Любен Зидаров

Отиде си доайенът на българската илюстрация Любен Зидаров

На 3 януари 2023 година преди да навърши 100 ни напусна художникът Любен Зидаров, съобщава Съюзът на българските художници. "Разделяме се с една от най-ярките личности в областта на българското изкуство през изминалото столетие", отбелязват от съюза...

публикувано на 04.01.23 в 15:14
Снимки: iliapeikov.com

Българинът Илия Пейков “полетя” в Космоса преди Гагарин

Бели комети прорязват небето, планети излъчват пурпурно сияние, облаци на пластове се стелят като пухчета от пудриери. Неусетно потеглям на пътешествие в Космоса. Присъствам на Сътворението на света. “Това е Илия”, чувам алтов глас, който ме..

публикувано на 02.01.23 в 10:15