Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Прогноза" на Зорница София е българският филм в балканския конкурс на "София филм фест"

"Прогноза" на Зорница София е българският филм в балканския конкурс на 14-ия Международен "София филм фест", съобщиха организаторите.Крешимир Никич, Асен Блатечки, Юлиян Вергов, Стефан Щерев и Деян Славчев - Део са в главните роли в любовната история с балкански пулс, емоционален драматизъм и щастлив край. "Българска следа" има в още един от деветте филма в балканския конкурс. Стефан Данаилов е сред актьорите в "Свети Георги убива змея" на Сърджан Драгоевич - копродукция на Сърбия, Босна и Херцеговина и България, посветена на събития по времето на Първата световна война. Това е най-скъпият сръбски филм - с бюджет от 5 млн. евро. Отличен е с наградата за най-добър режисьор в Нови Сад.

Още от категорията

Образът на детето през призмата на социалистическото изкуство

Една необичайна от гледна точка на тематиката изложба може да бъде разгледана в Музея на изкуството от периода на социализма в София. Експозицията „Детето в изкуството на социализма“ включва около 90 живописни, графични и скулптурни..

публикувано на 25.12.22 в 13:10

Филмът "Лука" в копродукция с България ще участва на кинофеста в Ротердам

През януари 2023 филмът с българско участие "Лука" ще се състезава в конкурса "Big Screen“ на кинофестивала в Ротердам. Режисьор на копродукцията между Белгия, Италия, Нидерландия, България и Армения е Джесика Удуърт ("Белгийският крал“,..

публикувано на 24.12.22 в 10:05

Илиян Кузманов е високо оценен в британска литературна класация

Българският писател и журналист Илиян Кузманов оглави английската класация на Talk Radio за най-предпочитана книга във Великобритания, пише БТА. За книгата на българина "Дяволът аз го познавам" са гласували почти 10 000 човека, а зад себе си е оставил..

публикувано на 20.12.22 в 09:46