Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Прогноза" на Зорница София е българският филм в балканския конкурс на "София филм фест"

"Прогноза" на Зорница София е българският филм в балканския конкурс на 14-ия Международен "София филм фест", съобщиха организаторите.Крешимир Никич, Асен Блатечки, Юлиян Вергов, Стефан Щерев и Деян Славчев - Део са в главните роли в любовната история с балкански пулс, емоционален драматизъм и щастлив край. "Българска следа" има в още един от деветте филма в балканския конкурс. Стефан Данаилов е сред актьорите в "Свети Георги убива змея" на Сърджан Драгоевич - копродукция на Сърбия, Босна и Херцеговина и България, посветена на събития по времето на Първата световна война. Това е най-скъпият сръбски филм - с бюджет от 5 млн. евро. Отличен е с наградата за най-добър режисьор в Нови Сад.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Братислава гостува мултимедийна изложба за Сирак Скитник на БНР

На 22 февруари в Братислава ще бъде представена виртуалната изложба "Да питаме Сирака – 140 години от рождението на Сирак Скитник". Експозицията, дело на проф. Боян Добрев, преподавател в Националната художествена академия, и екип от програмата за..

публикувано на 22.02.24 в 00:05
Джугас Гринис (Литва), Валентина Бели (Италия), Катарина Щарк (Германия), Сузи Бемба (Франция), Саломе Демурия (Грузия), Маргарита Стойкова (България), Аста Камма Август (Швеция), Тибо Думс (Белгия), Яна Хардуик (Ирландия) и Камила Уржедовска)

Маргарита Стойкова взе награда за изгряваща звезда на „Берлинале“

19-годишната българска актриса Маргарита Стойкова е сред десетте изгряващи звезди на "Берлинале". Тя бе отличена в престижния европейски филмов фестивал заради ролята си във филма "Диада" на Яна Титова. Наградата е по програмата Shooting Stars..

публикувано на 20.02.24 в 13:59
Снимкa: Facebook / Посолство на България в Рим

Българско изкуство преминава границите на паметта в сърцето на Рим

На 8 февруари в сградата на Фондация "Марко Бесо” в сърцето на Рим беше открита самостоятелна изложба на българките Маруся и Таня Калимерови . На официалното събитие специални приветствия отправиха българският посланик в Италия Тодор Стоянов,..

публикувано на 20.02.24 в 10:45