Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

50 години Детски радиохор

За своята 50-годишнина Детският радиохор има над 80 задгранични турнета в 32 страни. Детският радиохор има близо 2000 концерта по целия свят. Разполага с репертоар от повече от 800 песни. На 15 март, на пресконференция по повод юбилея, ще бъдат показани уникални филмови кадри от първите гостувания на Детския хор в Япония и САЩ. Това са документалните филми "Нишки от дъгата" - 1967г., на оператора Христо Ковачев и "С песен отвъд океана" - 1971 г., на Свобода Бъчварова и Борислав Пунчев.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Аз и ти" - Дует Мания

Дует Мания е тук с нова песен, този път в сътрудничество с Диян Савов - DJ Dian Solo. Даниела Петкова и Юлия Димитрова са две сестри, израснали в семейство на музиканти. От малки се насочват по пътя на музиката, като Даниела свири и на саксофон. От..

публикувано на 21.04.24 в 10:15

Песента свързва младата Виктория Асенова с автори на хитове в Италия

Когато човек открие таланта в себе си, нищо не е в състояние да го спре да се развива и да върви по пътя на мечтите. Дарба да пее и да се изявява на сцената притежава младата изпълнителка Виктория Асенова. Тя е започнала да се занимава с музика още в..

публикувано на 20.04.24 в 07:05

"Любовта" – нов сингъл от група Фанданго

Група Фанданго представя "Любовта" – нов сингъл от наскоро издадения албум "Като птиците". Това е една от последно записаните за албума песни. Автор на музиката и текста е фронтменът на Фанданго – Христо Стефанов, аранжиментът е на цялата група...

публикувано на 19.04.24 в 10:15