Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Николай Манолов е българският пратеник на международния конкурс за млади таланти „Нова вълна”

Снимка: архив
Николай Манолов стана победител в българското издание на международния конкурс „Нова вълна”. Финалът бе на 11 април в пряко предаване по БНТ. Сред 15-те финалисти, зрители и жури избраха Николай да представи страната ни в Юрмала, Латвия. „Нова вълна” е световен форум с дългогодишна история за откриване на млади таланти на възраст от 16 до 30 години. Тази година той ще се проведе от 27 юли до 1 август в Юрмала.

Още от категорията

„Там да сияе то“ – изпълнява Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“

„Ако видя само капчица любов по света голям, ще я претворя в топъл океан…“ Така започва „Там да сияе то“ – песен за светлината в човешките души и висшата любов, чийто символ е слънцето. Текстът разказва как слънцето е поело по земното кълбо и търси..

публикувано на 20.09.21 в 10:30

„Вяра, надежда, любов“ – една „вечнозелена“ песен

В празничния за всички столичани Ден на София припомняме „Вяра, надежда, любов“ ­– песните, превърнала се в истински шлагер през годините. Както е известно, на 17 септември Българската православната църква почита паметта на Св. София и нейните..

публикувано на 17.09.21 в 09:25
Христо Йоцов

Премиера на YoYo – джаз проект Йоцов-Йосифов

Идеята е на барабаниста Христо Йоцов – известен изпълнител, композитор, преподавател, осъществил десетки авторски проекти. Само че този път той е решил да представи музика, създадена от друг, не по-малко популярен негов колега – тромпетиста Михаил..

публикувано на 16.09.21 в 12:03