Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерти на “Сцена Академия” през април

Камелия Тодорова – една от най-добрите български джаз певици приятно изненада публиката на “Сцена Академия”.
Снимка: личен архив

От миналата година столицата добави още една музикална сцена, която дава възможност на музиканти за изява. “Сцена Академия”, която се намира в Националното музикално училище “Любомир Пипков” в София придобива все по голяма популярност. Три са музикалните събития, с които ще се запомни месец април. Първият концерт бе свързан с класическата музика – арфистката Анжела Маджарова в компанията на Грациела Панайотова – цигулка, Кристиана Алипиева – виолончело и Цвети Ликова – арфа. Изпълнителките бяха нарекли концерта си – “Пътешествие през векове, стилове и континенти”.

Второто музикално събитие на “Сцена Академия” бе концертът на Камелия Тодорова – една от най-добрите български джаз певици. В момента тя работи върху проект, който ще възроди част от най-големите й хитове, но в нови аранжименти. Зад тях стои младият и много талантлив пианист Боби Вълчев и неговото трио. Музикантите представиха някои от най-известните песни на Камелия. Заглавия като “Настроение” и “Теменуги” прозвучаха в модерен аранжимент. Концертът бе озаглавен “I Feel Good”. На него примата в джаза представи и съвсем нови композиции.

Третият концерт от априлската програма на “Сцена Академия” ще мине под знака на поп музиката. На 29 април “Сцена Академия” ще посрещне “Младите в джаза”. Солистите на вокално студио “D Stars” ще ни представят един незабравим концерт под надслов “Младите в джаза”. Изпълнителите са носители на престижни музикални конкурси у нас и в чужбина. Като специални гости в концерта ще участват и някои от известните български изпълнители Хилда Казасян, Любо Киров и Наско от група “Б.Т.Р”. Те ще имат и съвместни изпълнения. Програмата ще включва някои от най-популярните поп и джаз песни, преаранжирани специално за случая.

По публикацията работи: Сибила Лилова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вокална студия "Дъга" празнува 30 години с концерт

Вокална студия "Дъга" ще изнесе празничен концерт на 30 март  (в Joy Station, Студентски град), посветен на три кръгли годишнини – 30 години от създаването на формацията, 40 години творческа дейност на Снежана Полихронова – Кърнолски и 50 години Дом..

публикувано на 29.03.24 в 10:15

"Лъжи и истини"… Сленг представя ново видео

SLNG (Сленг) е една от групите, дали облик на съвременната българска музика в началото на новото хилядолетие. След загубата на фронтмена Дими Екимов, Сленг се завърнаха в обновен състав – вече над десет години певец в групата е Владимир Михайлов,..

публикувано на 28.03.24 в 09:45

Споделена обич и нова песен в среща на дует ШИК със софийската публика

Дует ШИК има запазено място в сърцата на почитателите на красивата музика със своите мелодични песни, много от тях превърнали се в хитове. Техен автор е Красимир Гюлмезов – утвърден композитор, аранжор, инструменталист и певец. В дует ШИК гласът му се..

публикувано на 26.03.24 в 07:15