Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Една гореща нощ със сър Елтън Джон в София

В една от най-горещите нощи това лято един английски благородник успя да нагорещи въздуха над София до максимум. Само две ръце бяха достатъчни, за да изправят на крака десетките хиляди дошли на стадион „Локомотив” в столицата. Елтън Джон изгря на сцената точно в 20:15, бляскав, елегантен, с черен фрак със златни звезди и само с няколко докосвания на клавишите промени света около себе си и накара всички да затаят дъх... и не спря ... докато не предизвика всички да танцуват на „The Bitch is Back”, а самият той седна върху черния роял. И така някак неусетно музиката на световната поп-икона и неговия бенд завладя всички и остана в сърцата им много след като бяха отшумели и последните акорди от „I’m Still Standing” и „Crocodile Rock”. За шоуто още дълго ще се говори. “I Guess That's Why They Call It The Blues”, “Daniel”, “Rocket Man”, “Goodbye Yellow Brick Road” са само част от хитовите заглавия, изпети в неделя вечер. След близо 40-годишна кариера Елтън Джон продължава да е на върха. Той подготвя нов албум за средата на октомври, а до момента е продал над 200 милиона записи, което го нарежда сред най-успешните артисти на всички времена. Сингълът му "Candle in the Wind" е продаден в над 37 милиона копия, което превръща песента в най-продавания сингъл в историята на музиката. Сър Джон има над 50 хита в Топ 40, в това число седем последователни първи места в класацията за албуми на САЩ. Носител е на пет награди "Грами", награда на Филмовата академия на САЩ, "Златен глобус" и "Тони”.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Нещо по-така"

Музикантите от DEEP ZONE Project отново ни поднасят комбинация от клубно звучене с привкус на български фолклор в песента си "Нещо по-така", този път заедно с Бисера и Лидия. Когато Диан Савов, известен като DJ Dian Solo, се обажда на двете певици с..

публикувано на 24.09.24 в 10:15

"Отдавна знам"

Проектът "Пеещи артисти" на продуцента Игор Марковски има вече своята 41-ва песен със заглавие "Отдавна знам". В нея се срещат гласовете на певицата Майя Йорданова и композитора Момчил Колев, който е написал музиката. Синът му Калоян Колев е направил..

публикувано на 23.09.24 в 10:15

"Само морето"

В последните дни на лятото Теди Русева с артистичен псевдоним Тиара представя новата си песен "Само морето". С нея актрисата, чиято музикална кариера е започнала едва преди четири години, сбъдва своя съкровена мечта – да участва в конкурса "Бургас и..

публикувано на 20.09.24 в 10:15