Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Дядо Пънч получи Националната литературна награда "Калина Малина"

Поетът, драматург и детски писател Панчо Панчев - дядо Пънч получи Националната литературна награда "Калина Малина". Отличието беше връчено в Нови пазар от кмета на града Васил Тонев в присъствието на председателя на Съюза на българските писатели Николай Петев. Носители на наградата "Калина Малина" са Леда Милева, Валери Петров, Недялко Йорданов, Асен Босев и други. Освен автор на книжки за деца, дядо Пънч е писал пиеси, сценарии за анимационни филми, либрета за музикално-сценични произведения, разкази, публицистика, издал е книги с лирика и с басни.

Още от категорията

Софийският фестивал на науката ни среща с д-р Джейн Гудол

София Тех парк е домакин на Софийския фестивал на науката (15-16 май). Както всяка година, програмата обхваща различни вълнуващи теми за желаещите да опознават света около нас. Този път черешката на събитието е срещата с известния приматолог и..

публикувано на 15.05.21 в 05:10

Виртуална среща на български писатели зад граница

Български писатели и поети от Еквадор, Бразилия, Аржентина, Канада и САЩ се включиха в организирана по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова виртуална литературна среща „Народността не пада там, дето знанието живей“. На срещата президентът..

публикувано на 12.05.21 в 16:12

Фестивал за нова драматургия от Югоизточна Европа започва в София

Серия от сценични четения и пърформанси в периода 12-16 май предлага Гьоте институт – София. Те се провеждат в рамките на тригодишния международен проект New Stages Southeast за нова драматургия от региона на Югоизточна Европа. Фестивалът ще бъде..

публикувано на 12.05.21 в 05:35