Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чепеларското село Забърдо възпя брака на Уилям и Кейт в родопска песен под съпровода на гайда

Кметът на чепеларското село Забърдо ще покани принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън да посетят селото след сватбата си, съобщи за радио „Фокус”-Смолян кметът Валентин Черпоков. За целта в селото са изготвили специална телеграма, с която освен, че честитят брака на принца, го канят заедно със съпругата му, да посетят селото и да се качат на прочутото Забърдовско колело. От години младите семейства в селото сключват брак при колелото-въртележка, като задължително след подписването на брачното свидетелство се качват на него, за да може бракът да е дълъг и щастлив. Традицията е на няколкостотин години, като няма разтрогнат брак, сключен при колелото. Телеграмата бе изпратена официално в 12.30 часа с концерт в центъра на селото. Местният самодеен състав „Евробаби” е написал специална песен за брака на принца и избраницата му, която се изпълнява под съпровод на родопска каба гайда. Младоженците ще получат като послание част от песента, създадена специално за събитието. Черпоков припомни, че е поканил и френския президент Никола Саркози да гостува заедно със съпругата му Карла Бруни, но той не е уважил поканата.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния договориха общи тържища за селскостопанска продукция край Дунав

Земеделските министерства на България и Румъния се договориха двете страни да изградят две общи борси за селскостопанска продукиця, разположени около мостовете над Дунав при градовете Русе и Гюргево и при Видин и Калафат. Идеята на проекта, финансиран по..

публикувано на 10.01.14 в 09:42

ОИСР и български ведомства дискутират интеграцията на бежанци

Представители на отдел "Международна миграция" на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/ обсъждат в София с министерствата на вътрешните и на външните работи, на образованието, на здравеопазването и на труда, и на Агенцията..

публикувано на 10.01.14 в 09:23

Гърция ще съдейства на България при решаване на проблеми с имиграцията

България може да разчита на съветите и съдействието на Гърция по въпроса с имиграцията, ако има нужда, заяви на пресконференция в Атина гръцкият министър за обществения ред и за защита на гражданите Никос Дендиас. Той уточни, че българските и гръцките власти..

публикувано на 10.01.14 в 08:27