Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Какво се случва с любовта?” – втора книга на Стела Даскалова

Стела Даскалова
Снимка: архив

© Снимка: личен архив

„Какво се случва с любовта ти, приятелю?” – така започва втората си книга семейният консултант и детски педагог Стела Даскалова. Книгата се появи преди броени дни на книжния пазар и е своеобразно литературно продължение на дебюта й от 2011 година – „Всичко започва от детството”. Защо попадаме в капаните на нашите убеждения и как може да се освободим от тях, кои са най-честите мъжки и женски грешки в изграждането на една връзка и защо компромисите са вредни и нездравословни в отношенията ни с другите? – това са само част от въпросите в новата книга, на които Стела дава отговор от позицията си на специалист и съпруга от повече от 25 години. Тя е категорична, че основната мисия на любовта е да ни създава трудности, чрез които израстваме като личности и се учим по-мъдро да даваме и получаваме нежност. Всички причини да твърди това, Стела Даскалова обяснява в интервюто, което даде за Радио България. Официалното представяне на книгата „Какво се случва с любовта?” е на 25 юни от 18.30 часа в „Студио 5”, където лично ще можете да задавате въпроси към авторката.
По публикацията работи: Весела Кръстева

Още от категорията

Примабалерината Марта Петкова и премиер солистът Никола Хаджитанев в спектакъла „Анна Каренина“ на Пловдивската опера.

Когато Чайковски срещна Толстой... в балет на Лео Муич на българска сцена

"Анна Каренина", балетът на изключително успешния хърватски хореограф Лео Муич, премина като метеорит през българското културно пространство миналото лято. Хореографията, по музика на Пьотр Чайковски и базирана на едноименния роман на Лев Толстой,..

публикувано на 25.01.23 в 11:40
Снимки: Facebook/ Portokal

Странни сенки провокират зрителите на новия български филм „Януари”

„Двама мъже и една гарга, заключени от снежна буря на края на света, се опитват да разгадаят една мистерия, докато тя бавно ги поглъща….“ От 20 януари по кината у нас е новият български филм „Януари”, създаден по мотиви от едноименната пиеса..

публикувано на 21.01.23 в 10:25

Кинофестивал в София поставя на фокус въпросите за различията и толерантността

Онази част от центъра на българската столица, където в близост са разположени православен храм, католическа църква, синагогата и джамията е известна като „четириъгълник на толерантността“. А тези дни на няколко метра от тях, в   ролята на „петия..

публикувано на 20.01.23 в 13:20