Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Какво се случва с любовта?” – втора книга на Стела Даскалова

Стела Даскалова
Снимка: архив

© Снимка: личен архив

„Какво се случва с любовта ти, приятелю?” – така започва втората си книга семейният консултант и детски педагог Стела Даскалова. Книгата се появи преди броени дни на книжния пазар и е своеобразно литературно продължение на дебюта й от 2011 година – „Всичко започва от детството”. Защо попадаме в капаните на нашите убеждения и как може да се освободим от тях, кои са най-честите мъжки и женски грешки в изграждането на една връзка и защо компромисите са вредни и нездравословни в отношенията ни с другите? – това са само част от въпросите в новата книга, на които Стела дава отговор от позицията си на специалист и съпруга от повече от 25 години. Тя е категорична, че основната мисия на любовта е да ни създава трудности, чрез които израстваме като личности и се учим по-мъдро да даваме и получаваме нежност. Всички причини да твърди това, Стела Даскалова обяснява в интервюто, което даде за Радио България. Официалното представяне на книгата „Какво се случва с любовта?” е на 25 юни от 18.30 часа в „Студио 5”, където лично ще можете да задавате въпроси към авторката.
По публикацията работи: Весела Кръстева

Още от категорията

Любен Зидаров

Отиде си доайенът на българската илюстрация Любен Зидаров

На 3 януари 2023 година преди да навърши 100 ни напусна художникът Любен Зидаров, съобщава Съюзът на българските художници. "Разделяме се с една от най-ярките личности в областта на българското изкуство през изминалото столетие", отбелязват от съюза...

публикувано на 04.01.23 в 15:14
Снимки: iliapeikov.com

Българинът Илия Пейков “полетя” в Космоса преди Гагарин

Бели комети прорязват небето, планети излъчват пурпурно сияние, облаци на пластове се стелят като пухчета от пудриери. Неусетно потеглям на пътешествие в Космоса. Присъствам на Сътворението на света. “Това е Илия”, чувам алтов глас, който ме..

публикувано на 02.01.23 в 10:15

Образът на детето през призмата на социалистическото изкуство

Една необичайна от гледна точка на тематиката изложба може да бъде разгледана в Музея на изкуството от периода на социализма в София. Експозицията „Детето в изкуството на социализма“ включва около 90 живописни, графични и скулптурни..

публикувано на 25.12.22 в 13:10