Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Чолакова – новата първа цигулка на Симфоничния оркестър на БНР

Снимка: архив
Въпреки че Десислава Чолакова не е позната като име на повечето меломани в България, тя е достоен за овациите им изпълнител. Десислава притежава талант и професионализъм, свирила е в редица чуждестранни оркестри, има и солови изяви на няколко континента. Младата дама е музикант, който въпреки възможностите си за кариера извън родината избира да работи тук – това заслужава възхищението ни.

През месец май 2013 година тя става концертмайстор на Симфоничния оркестър на БНР. „За първи път изпълнявам длъжността концертмайстор – разказва Десислава. – Удивително е каква голяма промяна настъпва, когато застанеш на първи пулт. Предложенията, които получавам вече като концертмайстор на СО на БНР, също са много интересни.”
По публикацията работи: Моника Александрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Китаристът Ангел Демирев представя авторска музика на концерт в Пловдив

Ангел Демирев е китарист, в чиято музика се вплитат етно мотиви не само от България, не само от Балканите, а от много по-далечни страни и култури. Според него това е въпрос на търсене най-вече на душата, но и въпрос на комуникация с инструмента...

публикувано на 16.04.24 в 10:15
Снимка: facebook.com/FondaciataTheFondation

"Фондацията" с турне в САЩ и Канада

Българите в САЩ и Канада броят с нетърпение дните до турнето там на българската супергрупа "Фондация". Музикантите – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, свирят заедно вече 11 години за радост на многобройните..

публикувано на 15.04.24 в 21:10

Мадлен Томова е българската надежда за награда от "Санремо джуниър"-2024

Български деца неведнъж са представяли достойно страната ни в престижни международни конкурси за песен. Достатъчно е да си припомним второто място, което извоюва малката на Крисия, заедно с талантливите ни пианисти Хасан и Ибрахим в детското..

публикувано на 15.04.24 в 11:05