Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Десислава Чолакова – новата първа цигулка на Симфоничния оркестър на БНР

Снимка: архив
Въпреки че Десислава Чолакова не е позната като име на повечето меломани в България, тя е достоен за овациите им изпълнител. Десислава притежава талант и професионализъм, свирила е в редица чуждестранни оркестри, има и солови изяви на няколко континента. Младата дама е музикант, който въпреки възможностите си за кариера извън родината избира да работи тук – това заслужава възхищението ни.

През месец май 2013 година тя става концертмайстор на Симфоничния оркестър на БНР. „За първи път изпълнявам длъжността концертмайстор – разказва Десислава. – Удивително е каква голяма промяна настъпва, когато застанеш на първи пулт. Предложенията, които получавам вече като концертмайстор на СО на БНР, също са много интересни.”

Още от категорията

За Devet, балканските корени и музикалните приятелства

Срещат се във Виена, като участници в джаз формация на свой колега. Любомир Господинов   е от България, Никола Станошевич – от Сърбия. Събират ги балканските им корени и интересът към етно-джаз експериментите, особено с неравноделните ритми,..

публикувано на 31.08.21 в 10:45

„И“ – новата песен на Орлин Горанов

Преди около месец Орлин Горанов представи своята нова песен с краткото заглавие „И“. Текстът е на телевизионния журналист Костадин Филипов, музиката и аранжиментът – на Светослав Лобошки. Популярният изпълнител засне и клип, който вече има около 5000..

публикувано на 27.08.21 в 13:18

Майсторски клас на Дарина Славчева - награда за даровити деца

Преди дни в Пловдив завърши майсторският клас, ръководен от Дарина Славчева . Известната народна певица проведе заниманията с осем деца, взели участие в МФФ „С песните на Кичка Савова“. В памет на своята именита учителка и като продължение на..

публикувано на 26.08.21 в 13:13