Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диригентът и композитор Юли Дамянов: „Националният музикален театър е голямата ми любов”

Юли Дамянов на церемонията по връчването на наградите "Кристална лира" 2013 в Музикалния театър с премиерата на "Службогонци" от Парашкев Хаджиев, диригент Юли Дамянов.
Снимка: архив
Юли Дамянов е главен диригент на Национален музикален театър „Стефан Македонски. За Маестрото 2013 г. бе успешна в професионален план – за трети път той стана носител на престижното отличие „Кристална лира”, този път в категорията най-добър диригент. Юли Дамянов е познат на публиката и като композитор. През миналата година той представи най-новата си творба – детската опера „Козелът Сърдитко”, която бе посрещната от малки и големи с голям интерес. 

По публикацията работи: Моника Александрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Бягаме"

Последната година беше повече от успешна за Миро – сред реализираните проекти се нареждат разпродаденото турне на певеца, както и неговият албум с хитове, озаглавен "46". На 17 април е подготвил ново предизвикателство – голям концерт в зала..

публикувано на 15.04.24 в 10:15

"Безкрайно"

След дълга творческа пауза, в която ѝ се случиха най-хубави неща – в рамките на четири години два пъти стана майка и написа и защити докторска дисертация в сферата на социалната психология, – Йоанна Драгнева се завърна с нова песен – "Безкрайно".Тя..

публикувано на 14.04.24 в 10:10

Над 1000 изпълнители на странджански фолклор се надпяват в конкурса "С песните на Златка Ставрева"

Второто издание на Националния фолклорен конкурс "С песните на Златка Ставрева" събра над 1000 изпълнители, обявиха организаторите му. През почивните дни, 13 и 14 април, в Културен дом НХК в Бургас ще се надпяват изпълнители от различни възрасти,..

публикувано на 13.04.24 в 10:10