Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диригентът и композитор Юли Дамянов: „Националният музикален театър е голямата ми любов”

Юли Дамянов на церемонията по връчването на наградите "Кристална лира" 2013 в Музикалния театър с премиерата на "Службогонци" от Парашкев Хаджиев, диригент Юли Дамянов.
Снимка: архив
Юли Дамянов е главен диригент на Национален музикален театър „Стефан Македонски. За Маестрото 2013 г. бе успешна в професионален план – за трети път той стана носител на престижното отличие „Кристална лира”, този път в категорията най-добър диригент. Юли Дамянов е познат на публиката и като композитор. През миналата година той представи най-новата си творба – детската опера „Козелът Сърдитко”, която бе посрещната от малки и големи с голям интерес. 

По публикацията работи: Моника Александрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Песните на Кичка Савова "оживяват" във виртуално национално турне

На 22 февруари се навършват 90 години от рождението на Кичка Савова – една от най-значимите тракийски певици. Всички, които приживе са я познавали, пазят в сърцата си спомен за един талантлив, истински добър, светъл и благ човек. Кичка Савова остави..

публикувано на 22.02.24 в 06:30

"Моя трудна любов" – самостоятелен дебют на Яница Кънева

Познаваме Яница Кънева от успешното ѝ участие в предаването "Гласът на България" през 2023 г., където достигна полуфинал. Тя е родена през 1990 г. в семейство на музиканти, което от малка я приобщава към света на музиката. Завършва Национално училище..

публикувано на 21.02.24 в 10:15

"Мост между поколенията" с любими бг-хитове в Първо студио на БНР

"Мост между поколенията" ще ни предложи Биг бендът на БНР в едноименния концерт на 22 февруари. Тогава, в Първо студио на Радиото, ще прозвучат родни поп хитове в изпълнение на млади певци. Над 20 любими заглавия като "Бяла тишина", "Хора и..

публикувано на 20.02.24 в 10:15