Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Котките отново изпълзяха изпод колите, за да свирят на фестивала „Alarma Punk Jazz”

Както знаем, котките имат девет живота, а тези котки, или поименно Любомир Брашненков – бас, Николай Писанчев (не е псевдоним) – саксофон, Георги Шаров (също не е псевдоним, колкото и да не ви се вярва) – барабани, Спартак Йорданов – китара и Елена Димитрова – глас, изпълзяват изпод колите горе-долу веднъж годишно и то все по специални поводи, обикновено са свързани с „Alarma Punk Jazz”.

Група „Котки под коли” направиха дебюта си на голяма сцена в рамките на фестивала през 2011-та, когато подгряваха американците No Age и канадците Handsome Furs на първото голямо съвместно събитие с Indioteque. После, през 2012г. свириха на осмия „Alarma Punk Jazz” в Дома на киното в София заедно с японеца By Haruo, Bernays Propaganda, „Трендафил & Чугра“ и класиците на пънк джаз The Ex.
„Котките” имат достатъчно материал за цял албум. Тук ви предлагаме запис от „Alarma Punk Jazz” – пиесата „Морфей“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Китаристът Ангел Демирев представя авторска музика на концерт в Пловдив

Ангел Демирев е китарист, в чиято музика се вплитат етно мотиви не само от България, не само от Балканите, а от много по-далечни страни и култури. Според него това е въпрос на търсене най-вече на душата, но и въпрос на комуникация с инструмента...

публикувано на 16.04.24 в 10:15
Снимка: facebook.com/FondaciataTheFondation

"Фондацията" с турне в САЩ и Канада

Българите в САЩ и Канада броят с нетърпение дните до турнето там на българската супергрупа "Фондация". Музикантите – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, свирят заедно вече 11 години за радост на многобройните..

публикувано на 15.04.24 в 21:10

Мадлен Томова е българската надежда за награда от "Санремо джуниър"-2024

Български деца неведнъж са представяли достойно страната ни в престижни международни конкурси за песен. Достатъчно е да си припомним второто място, което извоюва малката на Крисия, заедно с талантливите ни пианисти Хасан и Ибрахим в детското..

публикувано на 15.04.24 в 11:05