Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Група After Midnight и нейната най-дълбока тайна

Изписвайки в Google словосъчетанието After midnight се появяват много и различни резултати. Сред първите е фейсбук страницата на млада българска рок група. Ако сте фенове на 30 Seconds To Mars, Linkin Park, Papa Roach и други подобни американски банди, то музиката на четирите момчета от Асеновград със сигурност ще заеме почетно място в iPod-а ви.Наскоро After Midnight представи дебютния си албум My deepest secret. Финалната му обработка е направена от калифорнийското студио Imperial Mastering, което работи с лейбъли като Nuclear Blast Records. Само този факт е достатъчен, за да разберем, че още с първото си CD младежите поставят летвата високо и възприемат групата като нещо много повече от хоби. Ние сме едни целенасочени мечтатели – казва певецът на формацията Георги Паунов. My deepest secret съдържа единадесет песни, композирани от вокалиста, който е студент по маркетинг. С колегите му китаристът Георги Ковачев, барабанистът Димитър Пенчеви басистът Георги Аргиров, го свързва приятелство още от училище. Свирят под различни имена, докато през 2011 г. решават да се нарекат After Midnight. Мислим, че много подхожда на стила ни, пък и се получи страхотно лого – казват момчетата.


Музиката на групата е вдъхновена от преживявания на вокалиста Георги Паунов и на негови познати. Изпълненията на After Midnight пренасят слушателя в атмосфера, изпълнена от различни чувства – радост, тъга и, както обяснява авторът, „усещане за пробуждане”. Последното е доста актуално, предвид скорошното преминаване към лятно часово време.

Всички песни от дебютния албум на After midnight са на английски език, което навежда на мисълта, че момчетата имат желанието да станат известни не само в пределите на родината си. На този въпрос Георги Паунов и Георги Аргиров отговарят почти едновременно: От самото начало сме си поставили за цел да пробием в чужбина. Това, което искаме да постигнем, у нас няма как да се случи. Тук младите групи трудно намират подкрепа. Тенденцията е основно да се търсят кавър банди. Ние правим авторска музика и искаме да успеем с нея, а не с чуждо творчество. С изискванията за изпълнение на кавър версии клубовете унищожават в зародиш възможността на младите групи да се развиват. Ние не сме се отказали от идеята да правим песни на български и го показваме с парчето ни „Без теб”. Към него вече има и видеоклип, който всеки може да види в мрежата за видео обмен „Youtube”.



After Midnight” все още не е под крилото на конкретен лейбъл. Към този си избор момчетата подхождат много внимателно и са категорични, че ще се спрат на чуждестранна компания. Ето какво споделиха Георги Паунов и Георги Аргиров за предстоящите им предизвикателства:

Направихме официалната промоция на албума на 21 февруари в Пловдив. Планираме следващите два месеца да го представим в по-големите градове на страната. Имаме големи идеи за визуалната реализация на песните от диска, но те изискват значителен бюджет. Някои от клиповете ще се опитаме да заснемем сами, а за останалите ще изчакаме подкрепата на подходяща продуцентска компания.



Още от категорията

Снимка: Генерално консулство на България в Ню Йорк

Фани Менделсон и Клара Шуман на "Българските концертни вечери в Ню Йорк"

Концерт от инициативата "Български концертни вечери в Ню Йорк" ще се състои тази вечер от 18.30 ч. в Генералното консулство на страната ни в Ню Йорк. В рамките на събитието ще се изявят Стани Димитрова - цигулка, Чие-фан Иу - виола, Адриан Дауров..

публикувано на 19.03.24 в 15:06

Соня Йончева – българският оперен глас от световните сцени

Често пъти, когато говорим за България се прокрадва разделителната линия между "преди" и "сега"- в политически, обществен и исторически план. Но нещо, в което страната ни безспорно присъства без разделение и периоди е световната история на оперното..

публикувано на 18.03.24 в 10:05
Момент от репетицията на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Марк Кадин в Първо студио. На пианото – Алексей Чернов.

Радиосимфониците отмениха концерта си за днес

В памет на Негово светейшество Българският патриарх Неофит и Софийски митрополит, БНР отмени насрочения за днес концерт на Симфоничния си оркестър. Концертът „Изкуството на живо“, който трябваше да се състои днес в Зала България,  беше с гост-диригент и..

публикувано на 15.03.24 в 13:35