Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Филмите на детството” в Първо студио на БНР

„Петимата от „Моби Дик”
Снимка: архив

Музика от игрални и анимационни филми за деца ще звучи в Първо студио на БНР. Концертът е на 17-и април от 18 часа. Той ще представи пред по-широка публика нови варианти на неостаряващи мелодии.

Програмата е с участието на вокалните групи „Радиодеца” и „Щурче” и актьорите Константин Икономов и Светослав Добрев. Като солисти ще чуем и гласовити деца, лауреати на радиоконкурса „Щуротека в ефира”: Стефан Трифонов, Мариам Маврова и Яна Димитрова. Биг бендът на радиото с диригент Антони Дончев ще партнира на сцената.

„Смятам, че концертът ще бъде интересен както за най-малките, така и за техните родители, тъй като има музика от филми, от времето, когато те са били деца. Като автор на театрална музика, работата върху този проект бе интересна за мен. Колкото до малките певци – те са истински, непосредствени и зареждащи, трябва да ги подкрепяме по всякакъв начин. Тяхната спонтанна реакция е доказателството дали една песен ще остане. Ако децата ни я харесват – това е сигурен белег, че тази музика ще бъде и утре сред нас.”




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вълшебен концерт на детските хорове на БНР и Радио Румъния (снимки)

В една вечер на музикално вълшебство Румъния и България обединиха глас в исторически концерт на детските хорове на румънското и българското радио - два ансамбъла с традиции, национален и международен престиж, истински школи по музика.  Събитието..

публикувано на 02.03.24 в 15:35

Акапелната формация Спектрум гостува на българите в Люксембург

В навечерието на националния ни празник, акапелната група Спектрум (Spectrum Vocal Band) ще изнесе концерт в Люксембург. Поканата е дошла от Културен клуб "Гайда" – място, известно като работилница за събития и българска култура за приятели от близо и..

публикувано на 01.03.24 в 10:15

Детският хор на БНР изпълнява български творби в първия си концерт с Детския хор на Радио Румъния

Детските хорове на обществените радиа в България и Румъния за първи път ще изнесат съвместен концерт в Букурещ днес, 29 февруари. Събитието е част от програмата за сътрудничество между двете медии и е посветено на високите хорови постижения...

публикувано на 29.02.24 в 09:10