Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Катина Недева представя детската книжка „Птиче село“

БНР Новини
Снимка: личен архив

В съвременния дигитализиран свят става все по-сложно най-младата аудитория да навлезе в необятния свят на литературата. Наскоро младата художничка Катина Недева представи новаторския си проект „Птиче село“. Освен текста, нейно дело са илюстрациите, дизайнът и сглобяването на книжката.

Това лято Kaтинa се диплoмиpa ĸaтo бaĸaлaвъp в Haциoнaлнaтa xyдoжecтвeнa aĸaдeмия в Coфия със cпeциaлнocт „Kнигa и пeчaтнa гpaфиĸa”. Към „Птиче село“ има подаръчен комплект, който би представлявал интерес за всеки малчуган – калъф във формата на птица, ръчно изработен от плат и копчета. Идеята за сюжета идва спонтанно – веднъж с баща си младата художничка наблюдава едно дърво, в чийто клони живеят много птици и той възкликва: Там сигурно има птиче село! Чуйте какво споделя младата авторка.

Още от категорията

"Убийте тази жена!" е първата постановка в Бостън на българска професионална театрална формация - "One Way Theater"

Моноспектакълът на Светлана Атанасова по текст на Майя Праматарова ще има премиера на 25 октомври, научи БТА от авторката, която е и режисьор на представлението. То ще се играе на три езика - български, английски и руски. В "Убийте тази жена!"..

публикувано на 20.10.09 в 07:15

Живопис и рисунки на Златю Бояджиев от колекцията на неговия син показва галерия "Върхове"

Живопис и рисунки на Златю Бояджиев /1903-1976/ показва галерия "Върхове" за рождения ден на бележития художник - 22 октомври. Познати и непоказвани картини от колекцията на неговия син Георги Бояджиев са в изложбата, която се открива днес от 18.30..

публикувано на 20.10.09 в 06:49

България и Франция ще подготвят ново двустранно споразумение в областта на копродукциите

Заместник-министърът на културата Димитър Дерелиев приключи работното си посещение във Франция. Той взе участие в 35-ата конференция на ЮНЕСКО, по време на която постоянните представители на страните-членки избраха номинираната за поста Генерален директор на..

публикувано на 19.10.09 в 16:04